Legally Blonde 2: Red, White and Blonde - soundtrack

25. 1. 2008 - 16:07 | Téma | red

Legally Blonde 2: Red, White and Blonde - soundtrack zdroj: tisková zpráva

Hudba k filmu Pravá Blondýnka 2 s Reese Witherspoonovou. Umanutí hollywoodští producenti plodí jedno pokračování úspěšného filmu za druhým. Elle Woodsová, která v prvním díle Legally Blonde úspěšně vyvracela pověry o hloupých blondýnách, je zpět v našich kinech i s novým cédéčkem

Umanutí hollywoodští producenti plodí jedno pokračování úspěšného filmu za druhým. Elle Woodsová, která v prvním díle Legally Blonde úspěšně vyvracela pověry o hloupých blondýnách, je zpět v našich kinech i s novým cédéčkem.

Soundtrack prvního dílu, na rozdíl od filmu, nestál za nic. Podobně je to i se soundtrackem z tohoto pokračování (platí to bohužel i o filmu). Ovšem pozor, chabý výběr písní má jednu velkou pointu (která se ovšem na kvalitě kompilace neodrazila) - texty a názvy písní "vtipně" narážejí v souvislosti s filmem na americký kongres, vládu (nebo bývalé vládní činitele), případně se tváří lehce agitačně...

Většinou sofistikovaný název songu ještě nepředurčuje jeho kvality, jak si můžeme všimnout především na několika hiphopových záležitostech z této desky: muzikantská formace pojmenovaná George Clinton (song Atomic Dog) a Deluxx Fold Implosion (I´m Just a Bill s nasamplovaným projevem Billa Clintona) nabízí přímo předpotopní hudbu, Leann Rimes a její We Can (American) není ničím jiným než obyčejným radiovým songem.

Ale abych jen nerýpal, pár songů je tu opravdu dobrých. Například Superchick (song Me Against The World) jsou zástupcem mladé vlny neopunku a jsou docela dost chytlaví, stejně tak Hope Seven.

Fakt, že si u mě soundtrack vysloužil lehce průměrné hodnocení 50% je zásluhou především starých osvědčených klasiků, kterými se tvůrci pojistili: John Lennon (Power to The People), Lou Reed (America) a především nestárnoucí Aretha Franklinová se Sisters Are Doin´It Fot Themselves.

Verdikt: Deska plná předpotopních rádiových rádoby hitovek, ozdobená třemi dokonalými výlety do minulých desetiletí - i tak je to příliš málo, aby CD stálo za koupi.

Hodnocení: 50 %

Seznam skladeb:

  1. We Can - Leann Rimes
  2. Breaktrough - Hope Seven
  3. Atomic Dog - George Clinton
  4. Me Against The World - Superchick
  5. I´m Just A Bill - Deluxx Fold Implosion
  6. Sisters Are Doin´It For Themselves - Aretha Franclin
  7. More Bounce In California - Sould Kid Numer
  8. For What It´s Worth - Candyskins
  9. Power To The People - John Lennon
  10. America - Lou Reed
  11. We Can (American) - Leann Rimes

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

24. 4. 2024 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Romantická komedie Láska na zakázku představuje první záběry
Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.