Lara Croft Tomb Raider: The Cradle of Life - soundtrack

25. 1. 2008 - 15:59 | Téma | red

Lara Croft Tomb Raider: The Cradle of Life - soundtrack zdroj: tisková zpráva

LARA CROFT - TOMB RAIDER: THE CRADLE OF LIFE - SOUNDTRACK Předloňským prázdninovým kinohitem se stal Tomb Raider, který si mimo jiné přičetl i nějaké ty finanční prémie za svůj soundtrack

LARA CROFT - TOMB RAIDER: THE CRADLE OF LIFE - SOUNDTRACK

Předloňským prázdninovým kinohitem se stal Tomb Raider, který si mimo jiné přičetl i nějaké ty finanční prémie za svůj soundtrack. Ten po právu patřil k tomu nejlepšímu na poli písničkových soundtracků roku 2001. Především díky úvodní výtečné skladbě Ilumination od U2 si zajistil pozici jedné z nejprodávanějších desek onoho roku. Vedle U2 na soundtrack přispěl ještě Moby, NIN, BT nebo Fluke a byla to zatraceně dobře odvedená práce.

Teď se Lara znovu vrací v dalším pokračování, které si ale nevede příliš dobře v Amerických kinech a nic nenaznačuje, že se Tomb Raider 2 zařadí mezi největší trháky tohoto roku. Uvidíme jak se tedy bude dařit soundtracku, co se týče prodejnosti (kvalitní totiž je).

Tvůrci zvolily stejný postup jako u prvního soundtracku, tedy namíchali poctivý výběr drsných kytarových songů a chytlavé elektroniky. Ovšem narozdíl od prvního dílu chybí soundtracku kvalitní velké jméno, které by ho dostatečně propagovalo a předem mu tak zajistilo dobrou prodejnost (jako to bylo s U2, kteří se předloni na dost dlouho zasekly ve všech možných hitparádách).

Mezi výběrem interpretů zde opět najdeme Mobyho se songem Jam For The Ladies z jeho aktuální alba 18, výtečnou Sinead O´Connor zpívající s Conjure One Tears From The Moon v krásně oddechovém chill outovém mixu. Nechybí ani nu-metalové hvězdy P.O.D. a jejich úspěšný singl Satellite (zremixovaný Paulem Oakenfoldem), nebo aleternativní rocková partička Filter s The Only Way (Is The Wrong Way).

Zběhlým posluchačům už možná něco bude říkat jméno Lunatic Calm a jejich skladba Leave You Far Behind, která se už objevila na veleúspěšném soundtracku prvního dílu Matrix.

Z druhé strany tu ještě jsou hiphopeři The Crystal Method anebo nepříliš známá, ale dobrá jména jako Davey Brothers, The Dandy Warholds nebo Sloth. V závěru je připojena průměrná instrumentální skladba Alana Silvestriho Pandora´s Box.

Verdikt: První díl nastavil laťku dost vysoko. Dvojka ji nepřekračuje, ale pod ní napadá. Solidně odvedené řemeslo, po soundtracku k Matrix Reloaded další pořádná hudebně-akční pecka.

01. Davey Brothers – Heart Go Faster

02. Filter – The Only Way (Is The Wrong Way)

03. Alexandra Slate – Bad Girls

04. P.O.D. – Satellite

05. The Dandy Warhols – The Last High

06. Saliva – Time

07. Lunatic Calm – Leave You Far Behind

08. Moby – Jam For The Ladies

09. The Crystal Method – Starting Over

10. Sloth – You Can´t Look Away

11. Nadirah Nadz Seid – I Hate This

12. Kasabian – Reason Is Treason

13. 3rd Strike – Into Hell Again

14. Conjure One feat. Sinead O´Connor – Tears From The Moon

15. David A. Stewart – Flight To Freedom

16. Alan Silvestri – Pandora´s Box

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.
Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Významnou změnou v nadcházejícím filmu Avengers: The Kang Dynasty je novinka, že Destin Daniel Cretton odstoupil z role režiséra.