Kristen Stewart, Josh O'Connor a Elle Fanning si střihnou novou verzi italského psychologického dramatu

30. 5. 2023 - 12:12 | Novinky | Adam Homola

Kristen Stewart, Josh O'Connor a Elle Fanning si střihnou novou verzi italského psychologického dramatu zdroj: Foto: 20th Century Studios

Film se bude jmenovat Rosebushpruning bude ho režírovat Karim Aïnouz, známý svou prací na filmu Firebrand a natáčení by mělo začít už na jaře 2024.

Rosebushpruning je moderním zpracováním psychologického dramatu Marca Bellocchia Pěsti v kapse z roku 1965. Scénář napsal Efthimis Filippou, známý jako spoluscenárista filmů Dogtooth, The Killing Of A Sacred Deer a The Lobster s režisérem Yorgosem Lanthimosem. Za scénář k The Lobster byl nominován na Oscara.

Aïnouz a The Match Factory již dříve spolupracovali na oceňovaném filmu Neviditelný život Eurídice Gusmão z roku 2019. Letos v Cannes soutěží Aïnouzovo dobové drama Firebrand s Alicií Vikander a Judem Lawem.

Původní Pěsti v kapse je považován za italskou klasiku a v roce 1964 získal ocenění na filmových festivalech v Locarnu i Benátkách. Jeho zápletka se točí kolem epileptického mladíka, který vymyslí plán na vyvraždění své dysfunkční rodiny.

Aïnouz vyjádřil své nadšení z projektu a uvedl: „Pozoruhodný debut Marca Bellocchia Pěsti v kapse způsobil před více než půl stoletím revoluci v italské kinematografii a vyprávění příběhů. Spojit se s Efthimisem Filippou, abychom toto kultovní dílo reinterpretovali a utkali moderní příběh o zániku tradičních patriarchálních rodin, je vzrušující a zároveň náročné. Těším se na spolupráci s všestranným hereckým ansámblem, který už dlouho obdivuji, abychom tuto strhující adaptaci přiblížili současnému publiku.“

Svůj nemalý talent do projektu vnesou Kristen Stewart, známá ze série Stmívání a nedávného ztvárnění princezny Diany ve filmu Spencer, Josh O'Connor ze seriálů God's Own Country a The Crown od Netflixu a Elle Fanning, známá z filmu Teen Spirit a seriálu The Great oceněného cenou Emmy.

Zdroje: Screen Daily

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

24. 4. 2024 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Romantická komedie Láska na zakázku představuje první záběry
Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.