Komedie Benga v záloze s Ferrellem a Wahlbergem vede žebříček návštěvnosti v USA

9. 8. 2010 - 19:15 | Téma | red

Komedie Benga v záloze s Ferrellem a Wahlbergem vede žebříček návštěvnosti v USA zdroj: tisková zpráva

Komedie Benga v záloze s Willem Ferrellem a Markem Wahlbergem sesadila thriller Počátek z třítýdenního vedení žebříčku nejnavštěvovanějších filmů v USA.

Za uplynulý týden přinesl výtěžek z prodaných lístků za Benga v záloze 35,6 milionu dolarů, zatímco vstupenky na Počátek s Leonardem DiCapriem pouze 18,6 milionu dolarů. Na třetím místě je nový taneční film Step Up 3D s lístky prodanými za 15,5 milionu dolarů.

Pro komika Willa Ferrella je kasovní úspěch filmové novinky Benga v záloze satisfakcí za loňský film Země ztracených, nominovaný na filmovou anticenu. Pro Wahlberga, který se v komediích často neukazuje, jde o největší úspěch od remaku Planety opic z roku 2001.

Počátek

Ve snímku Benga v záloze hrají dvojici detektivů, která má málo společného. Film stál 85 milionů dolarů a kritici mu dávali velkou šanci. Zejména pro Ferrella je kasovní úspěch dobrá zpráva, neboť jeho účinkování v Zemi ztracených i v Poloprofesionálovi o rok předtím ohrozily jeho další "nasazení" ve vysokorozpočtových filmech.

Do první desítky kasově nejúspěšnějších filmů se s 2,6 milionu dolarů utrženými za minulý týden probojovala kritiky vychvalovaná komedie Děti jsou v pořádku (The Kids Are All Right), v níž sehrály roli lesbického páru Annette Bening a Julianne Moore.

Salt, Angelina Jolie

První pětici úspěšných filmů uzavírají thriller Salt s Angelinou Jolie a film Blbec k večeři se Stevem Carellem. První za týden vyprodal lístky za 11,1 milionu dolarů, druhý za 10,5 milionu. Třítýdenní promítání prvního tvůrcům vyneslo už 92 milionů, čtrnáctidenní druhého skoro 50 milionů.

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

24. 4. 2024 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Romantická komedie Láska na zakázku představuje první záběry
Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.