Keira Knightley se pustí do boje s Británií přivlastňující si rodičovské povinnosti

31. 10. 2023 - 13:13 | Novinky | Adam Homola

Keira Knightley se pustí do boje s Británií přivlastňující si rodičovské povinnosti zdroj: Foto: Disney

Keira Knightley si zahraje hlavní roli v připravovaném dystopickém sci-fi thrilleru Conception, který se zabývá Británií blízké budoucnosti, kde si vláda přivlastnila všechny rodičovské povinnosti.

Režisérkou a scenáristkou filmu je Camille Griffin a producentkami Celine Rattray a Trudie Styler pod hlavičkou Maven Screen Media. Mezinárodní prodej filmu bude řídit společnost Fortitude na blížící se akci American Film Market.

Knightley ve filmu Conception ztvárňuje Ritu, oddanou státní úřednici, která zjistí, že její víra v systém, který dlouho podporovala, je narušena, když se její vlastní rodičovský status ocitne v ohrožení. Vyprávění zkoumá skličující vyhlídky vládních zásahů do soukromého života, zejména do výchovy dětí.

Podle Maven Screen Media jsou Griffinovy vypravěčské schopnosti hluboce nápadité a jedinečným způsobem zprostředkovávají složité myšlenky prostřednictvím každodenních událostí.

Před Počátkem spolu Griffinová a Knightleyová pracovaly na filmu Tichá noc. Film byl dramatickou komedií, která sledovala příběh rodiny, v čele s Knightleyovou postavou Nell, která se sešla na idylické oslavě Vánoc - narušené pouze hrozícím přízrakem smrtelnosti.

Jádro filmu Conception naráží na univerzální obavy: ztrátu kontroly nad výchovou vlastních dětí a předání této kontroly neosobní, nadřazené autoritě. Vzhledem k tomu, že film zkoumá důsledky toho, že si „vládní člověk“ nechá diktovat rodinné hodnoty, budou diváci nepochybně nuceni zamyslet se nad tím, do jaké míry by nechali vnější vliv proniknout do svých vlastních životů.

Zdroje: Maven Screen Media

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

24. 4. 2024 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Romantická komedie Láska na zakázku představuje první záběry
Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.