Kdo režíroval a napsal Legendu o Zorrovi

24. 10. 2005 - 9:23 | Téma | red

Kdo režíroval a napsal Legendu o Zorrovi zdroj: tisková zpráva

MARTIN CAMPBELL (režie) natočil v roce 1998 snímek Zorro: Tajemná tvář, který byl nominován na Oscara a Zlatý glóbus a odstartoval mezinárodní kariéry Antonia Banderase a Catherine Zeta-Jonesové

MARTIN CAMPBELL (režie) natočil v roce 1998 snímek Zorro: Tajemná tvář, který byl nominován na Oscara a Zlatý glóbus a odstartoval mezinárodní kariéry Antonia Banderase a Catherine Zeta-Jonesové. O dva roky později natočil Campbell snímek Vertical Limit, který se dočkal příznivé reakce kritiky a po celém světě vydělal přes 200 milionů dolarů. Režie se zhostil také u bondovky Zlaté oko, v níž se v roli slavného britského špiona poprvé představil Pierce Brosnan. Snímek vydělal přes 350 milionů dolarů. Campbell bude režírovat také nadcházející bondovku Casino Royale. Campbell se narodil na Novém Zélandu a později se přestěhoval do Londýna, kde začal pracovat jako kameraman. Vyprodukoval kontroverzní britský film Scum a komedii Black Joy, která se stala soutěžním snímkem na MFF v Cannes. Jako režisér debutoval populárním seriálem Profesionálové a pokračoval dalšími dvěma seriály Shoestring a Minder. V polovině osmdesátých let, kdy už byl považován za jednoho z nejlepších režisérů v Británii, natočil uznávaný televizní film Reilly: Ace Of Spies. Za práci na pětihodinovém seriálu Edge of Darkness, pojednávajícím o nukleárním zamoření Anglie, získal šest cen BAFTA. Jeho prvním hollywoodským snímkem se stal film Criminal Law, po němž natočil filmy Bezbranná a Útěk z Absolomu. Mezi jeho další americké počiny patří film HBO Cast A Deadly Spell a dvě epizody seriálu Zločin v ulicích. Zrežíroval také romantický film Hranice zlomu s Angelinou Jolieovou a Clivem Owenem.

Roberto Orci a  Alex Kurtzman ROBERTO ORCI & ALEX KURTZMAN (námět a scénář) tvoří kreativní duo už od dob studií na střední škole. Společně jsou scénáristy a vedoucími výroby u uznávaného televizního seriálu Alias. V poslední době napsali scénář ke sci-fi thrilleru Ostrov, v němž si pod režijní taktovkou Michaela Baye zahráli Scarlett Johanssonová a Ewan McGregor, a chystanému třetímu pokračování série Mission: Impossible s Tomem Cruisem. Kurtzman s Orcim se potkali na střední škole, kde spolu napsali několik dobrodružných scénářů a brzy si uvědomili svůj společný tvůrčí potenciál. Když je pak vysokoškolské studium rozdělilo, nadále pokračovali ve spolupráci přes telefon. Po dokončení studií začal Kurtzman pracovat jako asistent produkce u populárních televizních seriálů Herkules a Xena, které je inspirovaly k tomu, aby zkusili své štěstí s ukázkovým scénářem. Brzy po jeho napsání získali první uplatnění v tomto oboru a během několika měsíců se ve svých třiadvaceti letech stali hlavními scénáristy Herkulese. Nabyté zkušenosti uplatnili u nového špionážního sci-fi seriálu Alias, v jehož hlavní roli se představila Jennifer Garnerová. Seriál, který si oblíbily miliony Američanů, si získal uznání kritiků a obdržel čtyři Emmy. Kromě tohoto seriálu v současné době pracují na několika dalších celovečerních filmech.

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

24. 4. 2024 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Romantická komedie Láska na zakázku představuje první záběry
Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.