Kdo je kdo ve filmu Snowboarďáci - dospělí

4. 11. 2004 - 10:18 | Téma | red

Kdo je kdo ve filmu Snowboarďáci - dospělí zdroj: tisková zpráva

Jiří Langmajer (Milan) Narodil se v Plzni v muzikantské rodině. Vystudoval hudebně-dramatický obor na Konzervatoři Praha v letech 1981 – 1987

Jiří Langmajer (Milan)
Narodil se v Plzni v muzikantské rodině. Vystudoval hudebně-dramatický obor na Konzervatoři Praha v letech 1981 – 1987. Ještě v období studií na Konzervatoři jej obsadil režisér K. Smyczek do televizního seriálu Třetí patro. Po ukončení studií prošel několika divadelními soubory než nastoupil do angažmá do Divadla pod Palmovkou, kde je dodnes s výjimkou ročního angažmá v Divadle na Vinohradech. V Divadle pod Palmovkou vytvořil řadu hlavních rolí (Peer Gynt, Caligula, Oidipus, Amadeus…) Hostoval v Národním divadle, Hudebním divadle v Karlíně, Černém divadle, Studiu Bouře, ve Viole. V posledních dvou letech vytvořil dvě výrazné role na Shakespearovských slavnostech na Pražském hradě – Edgara v Králi Learovi a Hamleta. V roce 1999 se stal držitelem Thalie pro umělce do 33 let za roli Caliguly. Hrál v mnoha TV inscenacích a filmech jako např. Copak je to za vojáka, Návrat idiota, PF 77., Post Coitum a v TV seriálech Bylo nás pět, Zdivočelá země, O ztracené lásce, Nemocnice na kraji města po dvaceti letech. Naposledy vytvořil jednu z rolí ve filmu Post Coitum (2004).

Pavel Nový
Narodil se v Plzni. Po angažmá v řadě divadel – například v Krajském divadle v Příbrami nebo v Divadle V. Nezvala se stal roku 1989 členem pražské Ypsilonky , kde působí dodnes. V současné době jej můžeme vidět například v představení Prodaná nevěsta, Svatá rodina, Horké to někdo rád, Vše pro firmu a dalších. Ve filmu získal první velké příležitosti koncem sedmdesátých let ve snímcích Balada pro banditu a Postav dom, zasaď strom. Popularitu u širokého publika mu ovšem vynesla postava zvukaře Pepy z úspěšné české veselohry S tebou mě baví svět. Televizní publikum si jej zase oblíbilo díky seriálu Velké sedlo. Během své kariéry vytvořil několik desítek filmových rolí – například ve filmech Pytláci, Řetěz, Pěsti ve tmě, Fešák Hubert. Výraznou stopu v jeho filmografii posledních let zanechala spolupráce s režisérem Janem Švankmajerem na filmech Spiklenci slasti a Otesánek.

Braňo Polák (Marko)
Narodil se ve Skalici na Slovensku. Absolvoval konzervatoř v Bratislavě a nastoupil na divadelní fakultu JAMU v Brně, obor herectví. Během studia dostal příležitost zahrát si ve filmech a televizních inscenacích (mimo jiné Konec velkých prázdnin). Jako člen Městského divadla v Brně má za sebou řadu vystoupení v zahraničí s muzikálem West Side Story. V současné době v Brně hostuje v muzikálech Babylon, Radúz a Mahulena, Hra o lásce a smrti a v činohře Cyrano. Popularitu získal také jako člen chlapecké skupiny A-TAK. Zpívá, tancuje a nechybí nikde, kde je dobrá zábava. Účinkuje v muzikálu West Side Story, který uvádí Hudební divadlo Karlín.

Valerie Zawadská
Absolventka pražské DAMU, několikanásobná vítězka ankety TýTý o nejoblíbenější dabérku. Působila v divadlech v Šumperku, Chebu a Městských divadlech pražských, od roku 1994 je a volné noze. Hrála v řadě televizních inscenací a seriálů. Z těch posledních připomeňme: Saturnin, Na lavici obžalovaných justice, Případ detektivní kanceláře Ostrozrak, Černý slzy nebo Kobova garáž.

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

24. 4. 2024 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Romantická komedie Láska na zakázku představuje první záběry
Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.