Kdo je kdo v Sin City - povídka Velká tučná zabijačka

20. 7. 2005 - 14:15 | Téma | red

Kdo je kdo v Sin City - povídka Velká tučná zabijačka zdroj: tisková zpráva

Velká tučná zabijačka Dwight McCarthy už je tady u nás v Sin City něco jako živoucí legenda

Velká tučná zabijačka

Clive Owen jako Dwight Dwight McCarthy už je tady u nás v Sin City něco jako živoucí legenda. Kdysi to bejval novinář, a prvotřídní. Jenže mu jedna krasavice zamotala hlavu a pak ho kvůli nějakýmu pracháči vodkopla. Dwight se úplně složil a dal se na chlast. Sice se z toho jakž takž vzpamatoval a začal si přivydělávat coby soukromý vočko. Pak ho ale Ava Lordová, ta krasotinka, zas dostala. Udělala z něj vraha a málem se postarala i vo to, aby dodejchal. S Marvovou pomocí se z toho ale Dwight tak nějak vyváznul, pomohly mu kontakty na holky ze Starýho Města. Tam na něj byly za minulý služby dost uznalý, nechali mu udělat novej ksicht. A taky mu pomohly, aby tu ženskou konečně dostal.

V dalším problému se Dwight vocit, když si na jeho novou holku Shellie, dovoloval Jackie, její bejvalej. To by samozřejmě nebyl náš rytířskej Dwight, aby se do toho nějak nezamotal. A když si pak Jackie i s partou vyjel povyrazit do Starýho Města, hupsnul Dwight do svý káry a pokoušel se zabránit nejhoršímu. Jenže když Jackie neudržel nervy ani ve Starym Městě, už mu nemohlo pomoct vůbec nic a nikdo. Ani Dwight. Na něj i na celý místní vosazenstvo ale čekalo jedno nemilý překvapení: Jackie byl totiž polda. Byl to samozřejmě Dwight, kdo se nabíd, že se mrtvol zbaví a uklidí je za město. Jenže… No, nebudu vás napínat, vo celý tý akci se dozvěděl i mafiánskej kápo Wallenquist a jeho hoši, který by se rádi vrátili do Starýho Města, a Jackieho smrt jim v tom mohla pomoct. Bylo to nakonec zatraceně drsný setkání, pro někoho to dopadlo líp, pro někoho hůř. Ale tak už to na světě, a v Sin City zvlášť, chodívá, no ne?

Clive Owen dnes patří k mezi nejvážnější kandidáty na úlohu Jamese Bonda v některém z jeho příštích dobrodružství. Ve Velké Británii se prosadil díky titulní úloze v nízkorozpočtovém dramatu Krupiér (1998) či detektivním seriálu Vyšetřování naslepo (2000). V Americe proslul hlavní úlohou v sérii krátkých akčních snímků Hire (2001-2002) či titulní rolí v historickém opusu Král Artuš (2004). Za psychodrama Na dotek (2004) získal Owen Zlatý glóbus a byl rovněž nominován na Oscara.

Brittany Murphyová jako Shellie Shellie, servírka z baru u Kadie je fakt moc milá holka, ale má na chlapy pech. Nejdřív to chvíli táhla s Dwightem, jenže to byl zrovna v tom svym alkoholovym vobdobí, takže si s nim moc srandy neužila. A pak si začala s tim policajtem, co se mu řiká Malej Jackie. Jenže ten, když se napil, tak se nedokázal udržet a párkrát Shellie solidně seřezal. Jednou, to už byl Dwight zas v pohodě, mu dala Shellie druhou šanci, a všechno by možná dobře dopadlo, kdyby se tam nečekaně nevobjevil Malej Jackie i se svejma kumpánama. Pravdou je, že se Shellie snažila Dwighta zastavit, jenže na to už bylo trochu pozdě…

Brittany Murphyová je jednou z nejoblíbenějších mladých hereček dneška. Vybírá si hlavně úlohy žen žijících na okraji společnosti (dramata 8 Mile či Šňup) či duševně nemocných dívek (psychodrama Narušení, thriller Neříkej ani slovo). Objevila se však také v několika romantických komediích jako Bezmocná či Líbánky.

Benicio Del Toro jako Malej Jackie Malej Jackie byl sice drsňák, ale dovoloval si hlavně na ženský. A dost dlouho mu to taky procházelo. Jenže když jedný noci vyrazil užít si s děvkama ze Starýho Města a začal tam machrovat s bouchačkou, dost šeredně na to doplatil. Než bys řek švec, tak von i jeho parťáci zhebli. Když pak u něj Dwight našel peněženku, nestačil se divit: vytáh z ní totiž průkaz na méno Rafferty. Detektiv Jack Rafferty, známej taky jako Železnej Jack. To zavánělo pořádnym průšvihem. Kdyby se v tom totiž domákli policajti, byl by to konec smíru mezi nima a místníma děvkama. No ale jak už sem řek, Dwight se nabíd, že se tuhle záležitost pokusí vyřešit…

Benicio Del Toro patří k nejpopulárnějším hercům latinskoamerického původu. Vyhledává úlohy neoblomných mužů, kteří buďto stojí za zákonem (Traffic – nadvláda gangů), anebo patří se hlásí ke straně zločinu (Podfu(c)k, Štvanec). K tomu nelepšímu z jeho výkonů se pak řadí také věčně zfetovaný právník ve snímku Strach a hnus v Las Vegas či bývalý trestanec v dramatu 21 gramů. Za snímek Traffic – nadvláda gangů má na svém kontě Oscara.

Rosario Dawsonová jako Gail Holky ze Starýho Města se vo sebe dycky uměly postarat samy a Gail v tomhle vohledu rozhodně nezůstávala pozadu. Právě navopak. Místní šéfka věděla, jak udeřit tak, aby to zabolelo. A co si budem nalhávat: právě tohle na ní měli její kunšafti nejradši. Ale i jinak to byl fakt výstavní kus. A Dwight měl to štěstí, že pro něj Gail měla slabost. Zrovna tý noci, co zařval věhlasnej Železnej Jack, to znovu dali dohromady. Wallenquistovi hoši jim ani jinou možnost nedali. Na druhou stranu je ale pravda, že si pak to zabíjení Dwight i Gail fakt užívali.

Rosario Dawsonová střídavě účinkuje ve snímcích amerických nezávislých a ve velkorozpočtových produkcích. Poprvé zazářila v dramatu z ulic amerického velkoměsta Kids (1995); ve snímku Spikea Lee 25. hodina (2002) si zahrála po boku Edwarda Nortona. K nejvýraznějším hollywoodským opusům z její filmografie patří sci-fi komedie Muži v černém 2 (2002), akční komedie Vítejte v džungli (2004) a historické drama Alexandr Veliký (2004).

Devon Aokiová jako Miho Miho, tenhle japonskej import, co má necelejch sto šedesát cenťáků, je pro holky ze Starýho Města vopravdickou posilou. Tahle holka toho sice moc nenakecá, zato se samurajskym mečem se vohánět fakt umí. V tom, co dělá, je zkrátka dobrá. S Jackiem a jeho partou si vostatně poradila taky ukázkově. Jenže tim holkám ze Starýho Města jen začaly problémy. Ale pak taky pomohla Dwightovi a Gail se z těch problémů taky dostat. A rozhodně ani potom nepověsila meč na hřebík, takže sem tam Dwighovi helfne s nějakou akcí. A pokud byste si vy nedali ve Starym Městě pořádnýho majzla, třeba byste taky měli tu čest. Jenže by to bylo vopravdu krátký setkání…

Devon Aokiová na hereckou dráhu vstoupila až akčním snímkem Rychle a zběsile 2 (2003). Již od třinácti let však patří mezi vyhledávané fotomodelky, účinkovala také v celé řadě reklam. Společně s Michaelem Clarkem Duncanem se rovněž objevila v akční komedii D.E.B.S. (2005).

Michael Clarke Duncan jako Manute Manute je mezi místníma vobvzlášť voblíbenej. Tenhle černej vobr pracoval už pro leckoho, pokud mu ten někdo dobře zaplatil. Zato si jeho zaměstnavatelé můžou bejt jistý jeho voddaností a perfektníma službama. Tenhle bouchač se staral už o bezpečnost Avy Lordový, to je ta, co tak pobláznila Dwighta. Tehdy taky našel svýho jedinýho pořádnyho soupeře, a to v Marvovi. Právě von mu kdysi vyrazil jedno voko, a tak teď místo něj nosí Manute tu zlatou nádheru. A krátce nato do něj Dwight udělal několik děr svou bouchačkou. Naposled se Manute staral vo Wallenquistovy záležitosti. Když ale unes Gail a pak se jí pokoušel s Dwightem vyměnit za hlavu Malýho Jackieho, udělal největší chybu svýho života. Tuhle práci zkrátka Manute brát neměl…

Michael Clarke Duncan nejvíce zazářil v roce 1999 v dramatu Zelená míle, za které byl nominován na Oscara. Společně s Brucem Willisem se objevil katastrofické sci-fi Armageddon (1998) a v komedii Můj soused zabiják (2000). Další výrazné role získal v sci-fi Planeta opic (2001) a v akční fantasy Král Škorpion (2002). Pro svou vysokou, mohutnou postavu se stal častým představitelem záporných úloh. Mezi nimi vyniká vládce podsvětí Kingpin v adaptaci comicsu Daredevil (2003).

Kdo je kdo v Sin City - povídka Zákazník má vždycky pravdu

Kdo je kdo v Sin City - povídka Drsný sbohem

Kdo je kdo v Sin City - povídka Ten žlutej parchant

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

24. 4. 2024 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Romantická komedie Láska na zakázku představuje první záběry
Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.