Kdo je kdo v Sin City - povídka Drsný sbohem

20. 7. 2005 - 14:17 | Téma | red

Kdo je kdo v Sin City - povídka Drsný sbohem zdroj: tisková zpráva

Drsný sbohem Marv patřil k největším postavám v tom našem podsvětí. Byla to totiž víc jak dvoumetrová hora svalů

Drsný sbohem

Mickey Rourke jako Marv Marv patřil k největším postavám v tom našem podsvětí. Byla to totiž víc jak dvoumetrová hora svalů. Sice bylo všem jasný, že Marv zrovna moc inteligence nepobral, ale nebylo zrovna bezpečný, aby mu to někdo voznamoval. A když se Marvovi vobčas povedlo nevzít si svůj prášek, měli se ty, co mu stáli v cestě už tuplem na co těšit. Pro ránu totiž Marv nikdy nešel daleko, a dost si to užíval. Se svou Gladys toho prožili. Gladys, to byla Marvova bouchačka, pětačtyřicítka.

Dwight vo Marvovi řikával, že se prostě špatně narodil. Jó, prej kdyby žil před tisícema let, tak by byl na bojišti jako ryba ve vodě a patřil by k favoritům kdejaký krasavice. Jenže Marv se narodil v trochu jiný době, a tak na jeho zjizvenej ksicht zrovna holky neletěly. Ale jinak to byl dobrej kámoš, to teda jo. Právě když byl Dwight zas jednou v trablech kvůli tý zbohatlický paničce, tak mu Marv dost pomoch s tim černym kolohnátem Manutem, To byla jedna z jeho posledních akcí. Ale ta úplně poslední, jo, řeknu vám, prásknul za sebou dveřma celkem stylově.

To se na něj jednou usmálo štěstí a sbalila ho jedna z dvojčat, Wendy. Jenže hned ráno jí našli mrtvou. Zavražděnou. A to Marva popad zas ten jeho amok a rozhod se jí pomstít. Stopy ho zavedli až k Roarkovi, tomu kardinálovi. Ale ani to nemohlo Marvovu pomstu zastavit, dotáh to až do konce a toho fráterníka zabil. Policajti ho sice rozstříleli na cucky, ale pak ho zas nechali dát do kupy a hodili na něj nejen Roarkovu vraždu, ale i to, že zabil Goldie. I ten masakr několika kurev ze Starýho Města. Čekalo na něj křeslo, jak jinak? Ale tohle všechno Marv tušil, když do toho šel, a jak ho znám, umíral s pocitem dobře vykonaný práce…

Mickey Rourke byl ve druhé polovině osmdesátých let jednou z hereckých hvězd Hollywoodu. Zazářil například v erotických thrillerech 9 ½ týdne (1986) a Smyslná orchidej (1990) či v mysteriózním thrilleru Angel Heart (1987). V letech devadesátých se objevoval hlavně v béčkových produkcích, dnes však je jeho kariéra opět na vzestupu: účinkuje v drogovém dramatu Šňup (2002) či v akčním dramatu Muž v ohni (2004); Robert Rodriguez ho obsadil již do svého předešlého snímku Kdysi dávno v Mexiku (2003).

Jamie Kingová jako Goldie Dvojčata Goldie a Wendy chvilku šéfovaly děvkám ve Starym Městě. A děvky maj jak známo pod palcem Starý Město celý. Jenže když začaly děvky jedna po druhý mizet, tak se Goldie snažila bejt vodvážná a zapletla se s lidma, se ktrejma si není radno zahrávat. A dojela na to. Zašla sice do toho největšího pajzlu ve městě, kde sbalila toho největšího bouchače, kterého tam našla, a dala mu nejlepší noc jeho života. Tim bouchačem byl Marv. Jenže ani to jí nezachránilo a zhebla. A když se jí pokoušel Marv pomstít, tak si ho „voblíbila“ Wendy, která si myslela, že to von zabil Goldie i další zmizelý děvky. Potom si Marva párkrát celkem slušně podala. Jenže jen proto, že se Marv nechal, takovýhle kočičce by Marv moch vaz zlomit jako vohořelou sirku. Ale když si všechno vyjasnili, tak Marvovi s jeho pomstou celkem solidně píchla. Protože jí ale do toho nechtěl Marv namočit Wendy úplně, nechal ji radši vodlifrovat z města, čimž jí zachránil kejhák.

Jaime Kingová se v šoubyznysu prosadila nejprve jako modelka. Zatím jsme ji mohli vídat spíše ve vedlejších úlohách (drama Kokain, válečná romance Pearl Harbor). Účinkovala ale takév hlavní ženské roli v akčním snímku Neprůstřelný mnich (2003) s Chow Yun-Fatem a Seannem Williamem Scottem či v komedii Někdo to rád blond (2004).

Carla Guginová jako Lucille Lucille byla jedna z nejvoblíbenejších místních kurátorek. No znáte to, zrovna vona si v Sin City na nedostatek práce stěžovat nemohla. A kdyby ji náhodou vylili z týhle práce, s tim tělem, co měla, by určitě hlady neumřela, jestli mi rozumíte. Jenže všichni chlapi si museli nechat zajít chuť, páč Lucille byla lesba. Zatraceně, ta její holka, ta cvokařka, měla ale kliku. Z těch známějších případů dělala Lucille jeden čas na tom, aby dostala Hartigana z lapáku, a to se jí konec konců povedlo. Pak ale měla na starosti ještě jednu známou firmu. Marva. Dodávala mu ty jeho léky, sem tam někoho podmázla, když vo sobě dal Marv vědět moc hlasitě. Taky se mu poptávala na tu Goldie. A to se ji stalo vosudný. Dost brzo jí totiž zhaftli a vodtáhli na tu farmu za městem, co patřila Roarkům a vo který každej polda věděl, že se jí má vyhejbat. A pak se vo ní voficiálně řikalo, že prej jí odkrouhnul Marv. Jenže když vás najdou rozstřílenou desítkama kulí z policajtském kvérů, tak nemusíte bejt zrovna geniální, abyste věděli, že jistý pochybnosti sou na místě…

Carla Guginová si větší pozornost vysloužila již v roce 1996, kdy účinkovala v sitcomu Všichni starostovi muži. Nejvýraznější filmové úlohy získala v thrilleru Briana De Palmy Hadí oči (1998), v nezávislém dramatu Střed světa (2001) či v trilogii dobrodružných snímků pro děti Spy Kids (2001 až 2003).

Elijah Wood jako Kevin Kevin. Tak vo něm se toho moc neví, ale zvěsti se šířej různý. Ten brejlatej skrček prej bejval extra rychlej. A taky extra tichej. Byl to asi zrovinka von, kdo odkrouhnul tu krasotinku, tu Marvovu Goldie. A prej i ty ostatní děvky, co tehdá tak záhadně zmizely. Dokonce i Marv si na něm párkrát ublížil. Jenže nakonec ho na Roarkovic farmě přece jenom dostal. A když už v tom byl, tak si ho patřičně vychutnal. Jenže se taky říká, že ten Kevin Marvovi moc radosti neudělal. Musel sice trpět jako zvíře, když umíral, ale prej se jen usmíval, a čekal, až to s nim Marv skoncuje. Sem tam někdo tvrdí, že prej Kevin ty děvky, co je vraždil, že je prej taky uvařil a pak je zblajznul, ale to zní jako pěkná blbost, no ne?

Elijah Wood se výrazně prosadil již na začátku devadesátých let, kdy byl jedním z nejobsazovanějších dětských herců. Viděli jsme ho například po boku Mela Gibsona v romanci Věčně mladý (1992), Macaulaye Culkina v thrilleru Dobrý synek (1993) či Kevina Costnera v dramatu Strom snů (1994). Opravdovou slávu však poznává až nyní po úspěchu fantasy trilogie Pán prstenů, v níž se představil v úloze hobita Froda. Viděli jsme ho také již ve dvou snímcích Roberta Rodrigueze, v hororové parodii Fakulta (1998) a v dobrodružné podívané Spy Kids 3-D: Game Over (2003).

Rutger Hauer Kardinál Roark. Patrick Henry Roark aneb Svatej Patrik. Jedna z nejznámějších vosobností Ameriky. A jak skončil? Všichni ten příběh znáte, tak to nebudu zbytečně natahovat. Zkrátka ten zabiják a údajnej lidožrout Kevin byl Roarkův chráněnec. Společně se prej často voddávali meditacím vo Bohu. A kdovíčemu eště, řikám já. No každopádně platí, že když si to Marv vyřídil s tim Kevinem, tak byl na řadě Roark. Nebylo asi snadný dostat se až k němu, přes ty desítky po zuby vozbrojenejch poldů a tak. Ale Marv to dokázal a když už tam byl, tak si na něm pořádně zgustnul. Právě u Roarka Marva dostali policajti, ale s tim von asi i dopředu počítal.

Rutger Hauer, herecký veterán, který patřil k oblíbeným představitelům padouchů v hollywoodských snímcích (Noční ptáci, Blade Runner), svou kariéru v letech devadesátých utápěl ve stále pokleslejších brakových produkcích. V roce 2005 si na něj ale vzpomněli hned dva tvůrci comicsových adaptací: vedle Sin City – města hříchu od Roberta Rodrigueze se Hauer objevuje také ve snímku Batman začíná od Christophera Nolana.

Kdo je kdo v Sin City - povídka Zákazník má vždycky pravdu

Kdo je kdo v Sin City - povídka Velká tučná zabijačka

Kdo je kdo v Sin City - povídka Ten žlutej parchant

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

24. 4. 2024 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Romantická komedie Láska na zakázku představuje první záběry
Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.