K hvězdnému obsazení nového Beetlejuice se přidává i Justin Theroux

11. 5. 2023 - 11:59 | Novinky | Adam Homola

K hvězdnému obsazení nového Beetlejuice se přidává i Justin Theroux zdroj: Foto: Warner Bros.

Dlouho očekávané pokračování filmu Beetlejuice dostalo konečně zelenou, k režii se vrací Tim Burton a Michael Keaton i Winona Ryder si zopakují své původní role.

Zatímco se film připravuje k natáčení, nejnovějším přírůstkem do hereckého obsazení je Justin Theroux.

K obsazení se připojila také Jenna Ortega ze seriálu Wednesday, která ztvární Lydiinu dceru. Aktuální scénář napsali Alfred Gough a Miles Millar, dvojice, která stojí za vznikem Wednesday. Role, kterou Theroux ztvární, zatím zůstává pod pokličkou.

Produkce by měla začít ve Velké Británii pod Burtonovým vedením a společnost Warner Bros. naplánovala uvedení filmu na září příštího roku.

Justin Theroux, známý svojí hereckou, scenáristickou, producentskou a režijní prací se prosadil v různých žánrech a médiích.

Theroux se narodil v roce 1971 ve Washingtonu a pochází z rodiny spisovatelů a právníků, mezi něž patří i jeho strýc, známý cestovatel a spisovatel Paul Theroux. Poté, co v roce 1993 získal titul z výtvarného a dramatického umění na Bennington College, přesídlil do New Yorku, kde přešel od výtvarného umění do světa herectví.

Therouxova filmová cesta začala jeho debutem ve filmu Mary Harron I Shot Andy Warhol (Zastřelil jsem Andyho Warhola) v roce 1996, po němž účinkoval v řadě her. Uznání mu přinesla spolupráce s Davidem Lynchem ve filmech Mulholland Drive (2001) a Inland Empire (2006), kde svým ztvárněním složitých postav zpochybnil vnímání reality a identity.

zdroj: HBO

Vedle herecké kariéry Theroux prokázal své scenáristické schopnosti ve filmech jako Tropická bouře (2008), Iron Man 2 (2010) a Rock of Ages (2012). V roce 2007 režíroval romantickou komedii Dedication, v níž předvedl svůj talent pro tvorbu poutavých dialogů a zapamatovatelných postav.

Mezi Therouxovy televizní role patří ztvárnění Kevina Garveyho v seriálu HBO The Leftovers (2014-2017) a doktora Jamese Mantleraye v seriálu Maniac (2018) společnosti Netflix. Jeho role Allie Fox v seriálu The Mosquito Coast, adaptaci románu jeho strýce Paula Therouxe pro Apple TV+ z let 2021-2023, dále upevnila jeho pozici všestranného herce. V roce 2023 se objevil také v satirické politické minisérii Instalatéři z Bílého domu.

Původní Beetlejuice je hororová fantasy komedie z roku 1988, kterou režíroval Tim Burton, napsali ji Michael McDowell, Larry Wilson a Warren Skaaren a v hlavních rolích se představili Alec Baldwin, Geena Davis, Michael Keaton, Catherine O'Hara, Jeffrey Jones a Winona Ryder.

Film vypráví o nedávno zesnulém manželském páru, který straší ve svém bývalém domě a požádá o pomoc zlomyslného ducha jménem Beetlejuice, aby vyděsil nové majitele, rodinu výstředních a protivných městských obyvatel. Film kombinuje prvky hororu, komedie a fantasy a vytváří jedinečný a originální filmový zážitek, který se stal kultovní klasikou.

Jedním z důvodů, proč je Beetlejuice takovou kultovní klasikou, je jeho osobitý vizuální styl a estetika. Film představuje Burtonovu charakteristickou směs gotických a rozmarných obrazů, která kontrastuje temný a ponurý posmrtný život s barevným a bizarním světem živých. Film se vyznačuje také propracovanou a vynalézavou výpravou, například modelovým městem, které Adam Maitland vytváří na své půdě, surrealistickou a groteskní krajinou podsvětí a bizarními a kreativními proměnami, jimiž postavy procházejí. Film také využívá stop-motion animaci, loutky a praktické efekty.

zdroj: Warner Bros Pictures

Dalším důvodem, proč je Beetlejuice takovou kultovní klasikou, jsou jeho nezapomenutelné a charismatické postavy a herecké výkony. Ve filmu se objevuje talentované herecké obsazení, které své role oživuje s humorem, emocemi.

Michael Keaton hraje titulní postavu Beetlejuice, který je hrubý, neomalený a chaotický šibal, jenž se vyžívá v působení chaosu. Alec Baldwin a Geena Davisová hrají Adama a Barbaru Maitlandovy, sympatický a naivní duchařský pár, který se snaží vyrovnat s novou situací a získat zpět svůj domov. Catherine O'Hara hraje Delii Deetz, domýšlivou a do sebe zahleděnou sochařku, která chce dům proměnit ve svou vlastní uměleckou vizi. Jeffrey Jones hraje Charlese Deetze, jejího manžela, který je vystresovaný bývalý developer, jenž hledá klid a pohodu. Winona Ryder hraje Lydii Deetz, jejich gotickou dceru, která je nešťastná ze své rodiny a cítí se izolovaná a nepochopená. Jako jediná vidí Maitlandovy a vytvoří si k nim pouto.

Beetlejuice vynikal i díky vtipnému a chytrému scénáři a dialogům. Ve filmu se plynule a efektivně mísí horor a komedie a vytváří momenty smíchu, napětí, šoku a emocí. Film také satirizuje různé aspekty americké kultury a společnosti, jako je konzum, umění, byrokracie, rodinná dynamika, smrt a nadpřirozeno.

Zdroje: The Hollywood Reporter , Warner Bros.

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

24. 4. 2024 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Romantická komedie Láska na zakázku představuje první záběry
Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.