John Wick: Kapitola 4 je ohromný kasovní hit, už teď se spekuluje o pětce

29. 3. 2023 - 10:11 | Novinky | Adam Homola

John Wick: Kapitola 4 je ohromný kasovní hit, už teď se spekuluje o pětce zdroj: Foto: Lionsgate

Nejnovější díl série John Wick, Kapitola 4, překonal očekávání a zaznamenal fenomenální premiéru v celosvětových pokladnách kin.

Podle předsedy filmové skupiny Lionsgate Joea Drakea tento úspěch opět vrací na stůl pátý díl.

Film v režii Chada Stahelského s Keanu Reevesem v hlavní roli vydělal během úvodního víkendu celosvětově úctyhodných 141,4 milionu dolarů, čímž stanovil rekord série.

Rostoucí úspěch série John Wick je patrný při srovnání úvodních víkendů jednotlivých dílů. Původní John Wick otevřel na domácím trhu za 14,4 milionu dolarů, zatímco Kapitola 2 si tento výsledek vylepšila o 30,4 milionu dolarů za úvodní víkend. Kapitola 3 - Parabellum dále zvýšila zisk z úvodního víkendu na 56,8 milionu dolarů. Domácí otevírací víkend Kapitoly 4 ve výši 73,5 milionu dolarů představuje pro sérii nový vrchol a ukazuje její stále rostoucí popularitu.

Drake z Lionsgate prozradil, že John Wick 5 již není vyloučen, i když by to byla výzva, vzhledem k událostem na konci čtvrtého dílu. Ve hře je samozřejmě i možnost prequelu, v němž by Reeves musel hrát mladší verzi Wicka.

Bez ohledu na osud Johna Wicka 5 si Reeves zopakuje svou roli v prvním spin-offu série, Ballerina, kde si dalšího zkušeného zabijáka zahraje Ana de Armas. Film režírovaný Lenem Wisemanem se odehrává mezi událostmi 3. a 4. kapitoly, z nemalé části se natáčel v Česku a do kin by měl přijít snad ještě letos.

Úspěch Kapitoly 4 je obzvlášť významný vzhledem k tomu, že ostatní blockbustery z poslední doby se potýkají s kasovními problémy. S domácím premiérovým víkendem 73,5 milionu dolarů už film téměř překonal celou celosvětovou tržbu prvního filmu John Wick. Tento neustálý růst kasovních výsledků s každým dalším dílem je pro sérii pozoruhodným úspěchem.

Silné recenze a hodnocení A CinemaScore pro Kapitolu 4 naznačují, že si udrží konzistentní kasovní úspěch. Pokud si film povede podobně jako předchozí díly, mohl by potenciálně vydělat na domácím trhu 220,6 milionu dolarů a celosvětově 416,2 milionu dolarů.

Vzhledem k nejisté budoucnosti hlavní franšízy ponesou štafetu spin-offy jako televizní seriál Continental a film Balerína. Jak ukázaly franšízy Rocky a Creed, úspěšné spin-offy mohou někdy konkurovat kasovním výsledkům původní série. Prozatím série John Wick prokázala svou spolehlivost, přičemž čtvrtá kapitola se má stát dosud nejvýdělečnějším filmem a působivé úvodní víkendy jednotlivých filmů podtrhují trvalou přitažlivost série.

zdroj: Lionsgate

Zdroje: Box Office Mojo , Lionsgate

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

24. 4. 2024 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Romantická komedie Láska na zakázku představuje první záběry
Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.