John Boyega by se možná rád vrátil do Star Wars

20. 7. 2023 - 13:13 | Novinky | Adam Homola

John Boyega by se možná rád vrátil do Star Wars zdroj: Foto: Lucasfilm

John Boyega, známý svou rolí v sérii Star Wars, nedávno hovořil o možnosti návratu do jedné z největších sérii vůbec. A prý by nově, navzdory svým předchozím komentářům, nebyl vůbec proti.

Stalo se tak po jeho dřívějších vyjádřeních týkajících se ztvárnění černošských postav ve Star Wars: Epizoda IX - Vzestup Skywalkera, kde společnosti Disney vytýkal, že jejich postavy odsunula na vedlejší kolej poté, co je původně výrazně propagovala.

O svůj současný postoj k této záležitosti se podělil v nedávném rozhovoru s TechRadarem: „Od té doby uplynulo několik let a ty komentáře se týkaly tohoto konkrétního projektu,“ upřesnil a poté dodal: „Zůstávám otevřený všem rolím a scénářům, které jsou poutavé, podpořené skvělým hereckým obsazením a vedené schopným režisérem. Proto jsem otevřený všem možnostem.“

Boyega se nebál Disney veřejně kritizovat a jednu dobu to vypadalo, že herec si už ani neškrtne nejen ve Star Wars, ale ani u čehokoliv od Disney.

V roce 2020 v rozhovoru s britským GQ vyjádřil Boyega zklamání nad tím, že jeho postava byla ve filmu Vzestup Skywalkera odsunuta na vedlejší kolej. Vysvětlil: „Moje rada společnosti Disney zní: nepředstavujte černošskou postavu, silně propagujte její význam pro sérii a pak její roli snižujte. To prostě není správné. Jen konstatuji fakta.“

Dále naznačil, že bílé postavy, které ztvárnili jeho herci, nečekal ve vyprávění stejný osud jako jeho postavu: „Věděli jste, jak zacházet s těmi ostatními postavami, ale když přišlo na Kelly Marie Tran, když přišlo na Johna Boyegu, byli jste bezradní. Veškeré komplexity a nuance byly dány do vínku Adamu Driverovi a Daisy Ridley. Přiznejme si to. Daisy si toho je vědoma. Adam je na tom stejně. Všichni si to uvědomují. Nic nového vám tady neříkám.“

Boyega tak dveře zavřené pořád nemá, tedy alespoň teoreticky. Jeho postava novou trilogii přežila a už nějakou dobu víme, že Daisy Ridley se v novém dílu Star Wars vrátí. Jestli se ale vrátí i někdo další zatím nevíme, každopádně Boyega by očividně nebyl proti.

zdroj: Lucasfilm

Zdroje: The Hollywood Reporter

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

24. 4. 2024 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Romantická komedie Láska na zakázku představuje první záběry
Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.