Jiří Macháček byl v Záhřebu napaden a okraden

8. 10. 2011 - 20:00 | Téma | red

Jiří Macháček byl v Záhřebu napaden a okraden zdroj: tisková zpráva

Herec a muzikant Jiří Macháček se v Chorvatsku stal terčem útoku. Macháčka a jeho dva společníky napadli a okradli v záhřebském parku ve středu časně ráno tři muži. Chorvatský deník Večernji list v internetovém vydání uvedl, že herec přišel při rvačce o peníze a značkové sluneční brýle. Macháček dnes ČTK řekl, že se k případu nechce vyjadřovat.

Podle listu seděl Macháček s dalšími dvěma muži na lavičce v parku v centru Záhřebu, když k nim ve čtyři ráno přistoupili tři neznámí muži a žádali peníze. Pohrozili, že pokud je nedostanou, zmlátí je. Macháček s partnery odmítl peníze vydat. Trojice se na ně vrhla a strhla se rvačka. Napadení nebyli podle listu připraveni na tak hrubý útok, a tak se rychle rozhodli, že raději vydají cenné věci. Celkem dali útočníkům 1000 kun (přes tři tisíce korun) a značkové sluneční brýle. Všichni utrpěli rány do obličeje i po těle.

Trojice potom informovala policii, která útočníky brzo zadržela. Dva z nich odvezla do cely předběžného zadržení. Jeden má podle policie na kontě již 33 obvinění týkajících se majetkových deliktů, padělání a drog. Třetí musel být převezen do psychiatrické léčebny, protože prý vyhrožoval, že se zabije.

Jiří Macháček ve filmu Muži v naději

Český konzul Pavel Bednář listu řekl, že strávil s hercem celý den, ale žádnou stížnost na nějakou nepříjemnost od něj neslyšel.    

Macháček, který v poslední době zabodoval například ve Vejdělkových Mužích v naději, se v Záhřebu účastnil Týdne českého filmu. Podle konzula již odcestoval do Česka.

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.
Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Významnou změnou v nadcházejícím filmu Avengers: The Kang Dynasty je novinka, že Destin Daniel Cretton odstoupil z role režiséra.