James Cameron začal pracovat na novém Terminátorovi

30. 5. 2023 - 7:33 | Novinky | Adam Homola

James Cameron začal pracovat na novém Terminátorovi zdroj: Foto: Paramount Pictures

James Cameron, proslulý režisér a vizionář sci-fi, je sice aktuálně silně ponořen do pokračování Avatara, nevyloučil však zcela možnost, že se současně pustí do dalších projektů.

Ostatně již v prosinci se podělil o svou lítost nad tím, že kvůli svému závazku k Avatarovi nemůže pracovat na dalších filmech. Cameron také vyjádřil zájem prozkoumat osobní projekt, který se zabývá příběhem bombardování Hirošimy, ještě předtím, než se pustí do čtvrtého filmu Avatar.

Zrovna nedávno se ale Cameron zúčastnil jako host konference Dell Technologies 2023 World Conference. V průběhu své prezentace překvapil publikum, když prozradil, že tři měsíce předtím zahájil proces psaní scénáře k novému filmu Terminátor, o čemž informoval na Twitteru Roderick Mercado, marketingový pracovník společnosti Microsoft ve společnosti Dell Technologies. Mercado zprostředkoval Cameronova slova v tweetu, kde uvedl:

„James Cameron upřímně oznámil publiku #DellTechWorld, že se před třemi měsíci pustil do psaní nového Terminátora, nicméně před dalším postupem čeká na vývoj #AI.“

Toto odhalení přichází v obzvláště zajímavý okamžik. Filmovým průmyslem nedávno otřásla stávka scénáristů, což vyvolalo rostoucí obavy, že by se produkční studia mohla uchýlit k využívání umělé inteligence pro generování dějů a scénářů namísto angažování lidských scénáristů.

zdroj: tisková zpráva

Jak nový Terminátor dopadne a vlastně jestli vůbec vznikne pod taktovkou Camerona nebo někoho jiného, zatím nikdo neví. Jedno je ale jisté. Tentokrát to už opravdu bude bez Arnolda. Arnie se totiž nechal nedávno slyšet, že on už se značkou Terminátor definitivně skončil:

„Franšíza ještě neskončila. Já jsem skončil. Jasně jsem pochopil, že svět se chce posunout dál a s jiným tématem. Někdo musí přijít se skvělým nápadem. Terminátor byl z velké části zodpovědný za můj úspěch, takže jsem k němu vždycky vzhlížel velmi rád. První tři filmy byly skvělé. Ve čtyřce jsem nehrál, protože jsem byl guvernér. Pak pětka a šestka to z mého pohledu dobře neuzavřely. Věděli jsme to dopředu, protože prostě nebyly dobře napsané,“ řekl upřímně Arnold v rozhovoru pro The Hollywood Reporter.

Zdroje: The Hollywood Reporter , https://twitter.com/rcmercado

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

24. 4. 2024 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Romantická komedie Láska na zakázku představuje první záběry
Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.