James Bond na oficiálních trailerech díl 3. - Roger Moore

29. 10. 2015 - 7:00 | Trailery | Vojtěch Karlík

James Bond na oficiálních trailerech díl 3. - Roger Moore zdroj: tisková zpráva

Roger Moore je třetím představitelem Jamese Bonda. Je přelomovým agentem 007, protože svými filmy obsáhl celé dvě  dekády. Hrál neporazitelného agenta v sedmdesátých i osmdesátých letech. Na jeho filmech je asi nejvíc vidět, jak jeho hrdina nenápadně přestoupil z filmů let šedesátých do svižných osmdesátek.

My samozřejmě víme, že první Bond film, v němž se Moore objevil, byl natočen v roce 1973, ale právě Žít a nechat zemřít se vypravěčským stylem nese ještě v duchu filmařské práce konce let šedesátých. Pusťte si jej schválně a pak si dejte jeho poslední snímek z roku 1985 Vyhlídka na vraždu. Moderní akční Bond s titulní písničkou popových Duran Duran byl úplně jiné kafe.

Roger Moore je Jamesem Bondem, který má šarm, ale zároveň umí používat humor a nadsázku. Samozřejmě, každé hodnocení herců ztělesňujících agenty 007 je velmi subjektivní. Zažili jsme několik hodinových hádek v restauracích, který z nich je lepší. Moore je ročník 1927 a i přes svůj si stále uchovává jistý styl a nebojí se komentovat dění kolem slavné značky. Před lety se jej novináři zeptali, co by říkal tomu, kdyby si agenta 007 zahrál herec tmavé pleti. Velmi razantně to odmítl a svatoušci z médií jej ihned označili za rasistu. Moore však jen poukazoval na fakt, že James Bond musí ctít literární předlohu Iana Fleminga.

Objevil se v několika filmech, ale skutečný zlom v jeho kariéře přišel s rokem 1973, kdy vznikla jeho první bondovka. Podívejte se na trailery, v nichž se jako titulní hrdina objevuje Roger Moore.

Live and Let Die (Žít a nechat zemřít, 1973)

zdroj: Archiv

The Man with the Golden Gun (Muž se zlatou zbraní, 1974)

zdroj: Archiv

The Spy Who Loved Me (Špion, který mě miloval, 1977)

zdroj: Archiv

Moonraker (1979)

zdroj: Archiv

For Your Eyes Only (Jen pro tvé oči, 1981)

zdroj: Archiv

Octopussy (Chobotnička, 1983)

zdroj: Archiv

A View to a Kill (Vyhlídka na vraždu, 1985)

zdroj: Archiv


Zdroje: Vlastní , YouTube

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

24. 4. 2024 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Romantická komedie Láska na zakázku představuje první záběry
Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.