Intenzivní kuchařské drama Bod varu se dočká čtyřdílné adaptace

4. 10. 2023 - 13:43 | Novinky | Adam Homola

Intenzivní kuchařské drama Bod varu se dočká čtyřdílné adaptace zdroj: Foto: BBC

Britský režisér Philip Barantini přenáší svůj filmový úspěch s filmem Boiling Point (Bod varu) do čtyřdílného seriálu, který bude mít premiéru v hlavním vysílacím čase na BBC 1.

Pilotní díl je naplánován na neděli 1. října ve 21:00, tedy v čase, kdy program BBC 1 obvykle přitahuje miliony diváků.

V televizní adaptaci se v roli Carly představí Vinette Robinson, která si zopakuje svou roli z filmu oceněnou cenou BIFA. Nastupuje do role šéfkuchařky, přičemž se musí vypořádat s celou řadou problémů od personálních otázek až po vlastní životní komplikace.

Výborný Stephen Graham se vrací jako bývalý šéfkuchař Andy, který se zotavuje z infarktu. Film Bod varu zkoumá prostředí restaurace ve východním Londýně, kde panuje vysoký tlak, což je prostředí podobné jeho filmovému předchůdci, kde šlo každou chvíli o všechno.

O celosvětovou distribuci seriálu se postarají BBC Studios, zatímco probíhající jednání s americkými distributory se po dočasném přerušení během stávky scenáristů opět rozběhla.

Obsazení se ukázalo jako chvilkový kámen úrazu, protože BBC prosazovala pro nové postavy výraznější jména. Barantini a jeho tým trvali na zachování původního étosu filmu tím, že dají příležitost novým hercům, což nakonec stanice respektovala.

Barantini, jehož kariéra je na vzestupu a který se snaží podporovat nové talenty prostřednictvím své produkční společnosti It's All Made Up, kterou vede společně se Samanthou Beddoe, zůstává osobností, kterou je třeba sledovat jak v televizi, tak ve filmu. Seriál Boiling Point se inspiroval uznávanými dramaty BBC, jako jsou Clocking Off a Boys From The Blackstuff, a jeho úspěšné přijetí by mohlo velmi dobře připravit půdu pro další díly.

zdroj: BBC

Zdroje: BBC

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

24. 4. 2024 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Romantická komedie Láska na zakázku představuje první záběry
Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.