Hvězda Twilight ságy a kníže Drákula jsou prý vzdálenými příbuznými

24. 6. 2010 - 13:00 | Téma | red

Hvězda Twilight ságy a kníže Drákula jsou prý vzdálenými příbuznými zdroj: tisková zpráva

Podívejte se do minulosti hvězdy upírské filmové ságy Twilight Roberta Pattinsona a co zjistíte? Pokrevní vazbu s Drákulou, největším upírem všech dob. Tvrdí to alespoň genealogický webový server Ancestry.com, podle nějž je britský herec Pattinson vzdálený příbuzný krutého transylvánského vládce z 15. století Vlada III., známého také jako Napichovač, který byl předlohou slavného románu Dracula, jenž v roce 1897 napsal Bram Stoker.

"Vystopovat Pattinsonovu rodinu zpátky k Vladovi byl nesnadný výzkum, ale vlákna, která se objevila, jsou dokonalým doplněním ságy Twilight," říká genealožka setveru Anastasia Tylerová, kterou dnes cituje agentura Reuters.

Pattinson hraje nesmrtelného upíra Edwarda Cullena ve filmové adaptaci nesmírně populárních románů Stephenie Meyer. Jako první se v kinech objevil v roce 2005 film Stmívání. Po něm následovalo v listopadu 2009 pokračování s českým distribučním názvem Twilight sága: Nový měsíc; oba filmy dohromady vydělaly více než 1,1 miliardy dolarů. Třetí díl Twilight sága: Zatmění má v kinech premiéru 30. června.

Twilight sága

Odborníci na rodinnou historii uvádějí, že Pattinson a Vlad jsou pravděpodobně příbuzensky spojení přes současnou britskou královskou rodinu. Čtyřiadvacetiletý Pattinson je vzdáleným bratrancem princů Williama a Harryho po otcovské větvi, a to patrně prostřednictvím rodiny Pickeringových, která žila v severní Anglii začátkem 16. století, uvádí Ancestry.com.

Pattinson ovšem není jedinou filmovou hvězdou, v jejíž minulosti se zarážejícím způsobem odráží to, co zpodobňuje na filmovém plátně. V loňském roce server Ancestry.com oznámil, že britská herečka Emma Watson, jež hraje kouzelnici Hermionu Grangerovou ve filmech o Harry Potterovi, je příbuzná ženy, kterou v 16. století obvinili z čarodějnictví.

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.
Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Významnou změnou v nadcházejícím filmu Avengers: The Kang Dynasty je novinka, že Destin Daniel Cretton odstoupil z role režiséra.