Husí kůže - recenze strašidelné komedie s Jackem Blackem v hlavní roli

12. 11. 2015 - 20:30 | Recenze | Vojtěch Karlík

Husí kůže - recenze strašidelné komedie s Jackem Blackem v hlavní roli zdroj: tisková zpráva

Na dětské filmy začnete nahlížet úplně jinak ve chvíli, kdy na ně začnete chodit společně se svými dětmi. Film Roba Lettermana Husí kůže by reálně skončil v zákoutích mozkových spojů a nikdy bych si na něj nevzpomněl. Jenže v něm hraje Jack Black a děti z téhle vtipně strašidelné moderní pohádky byly na větvi.

Příběh samotný připomíná všechny ty teenagerské fantasy komedie a horory jako byly kdysi Jumanji, či trochu mladší Kronika rodu Spiderwicků. Pořád je to stejné, jen se trochu mění okolní kulisy, hlavní protagonisté a hrají zde stále jiné děti, protože ty předchozí odrostly. Do malého města se přistěhuje teenager zach, který je strašlivě nespokojený s tím, že musel odejít z velkého města do mnohem menšího. Zcela jej chápu. Narodil jsem se a bydlel v Praze, teď jsem v Odolene Vodě.

Tenhle Zach trpí tedy úplně stejnými pocity, které mám i já, ale on se začne přátelit z dívkou ze sousedství. Ta se jmenuje Hanna a její tatínek je onen slavný R. L. Stine (Jack Black), který napsal ohromné množství fantasy a hororových knížek. Takže ujetý a divný otec na scéně během chviličky vnese do filmu tolik potřebnou zábavu a Husí kůže dostane rázem jinačí spád.

o-RL-STINE-facebook zdroj: tisková zpráva

Tohoto pána hraje Jack Black...

Je docela zábavbé, když víte, že autor knih opravdu existuje a pod hlavičkou Goosebumps opravdu vydává hororově laděné knížky. Navíc v USA je právě tento autor pro pro malé čtenáře prvním setkáním s danou nadpřirozenou tématikou. Ano, Stine píše především pro mládež. Film se tedy nijak nesnaží překvapovat, ale hlavně baví a každý lekací moment je náležitě shozen zábavným Jackem Blackem, nebo je vykoupen dostatečně veselou scénkou. I tak však některé příšery, které chlapec vypustí ze Stineovy knihy, jsou docela děsivé.

zdroj: Falcon

Každopádně neoriginalitu tvůrci vykoupili hereckým talentem Jacka Blacka, několika teenagerských herců a především solidně dávkovanými efekty. Ty nevybočují ze současného standardu, ale také jich není tolik, aby divák film vnímal jen jako trikový film.

Budete se bavit, s dětmi se budete smát tak nějak upřímněji a celkem si to užijete. Takže rozhodně nejde o promarněný čas.

Hodnocení: 70 %

Zdroje: Vlastní

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

24. 4. 2024 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Romantická komedie Láska na zakázku představuje první záběry
Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.