Hugh Grant a Sarah Jessica Parker jako Morganovi

22. 1. 2010 - 8:30 | Téma | red

Hugh Grant a Sarah Jessica Parker jako Morganovi zdroj: tisková zpráva

V hlavních rolích americké komedie Morganovi se objeví herci Hugh Grant a Sarah Jessica Parker. Snímek, který se v kinech objeví od 4. února měl včera pracovní projekci v Praze.

Snímek vypráví příběh velice úspěšného manželského páru z Manhattanu, Paula a Meryl Morganových (Hugh Grant a Sarah Jessica Parker), jejichž dokonalý život má jen jedinou chybičku – rozpadá se jim manželství. Poté, co jsou manželé svědky vraždy, se stanou středem zájmu nájemného zabijáka. FBI se je snaží ochránit, a pošle je z New Yorku do malého městečka ve Wyomingu, kde musejí čelit dalším úskalím.

Hugh Grant si již zahrál v předchozích snímcích režiséra Marca Lawrenceho - Hudbu složil, slova napsal a Láska s výstrahou. Schématu lidí, vytržených z důvěrně známého prostředí, využil k tomu, aby byl manželský pár nucen řešit své problémy v divočině, v malém kovbojském městečku, což má pro jejich manželství velice zajímavé důsledky. Tamní obyvatelé je totiž učí, jak žít na venkově bez sekretářek či kariéry, a postupem času i jak být manželé.

Právě jejich vykořenění z "civilizace" je zdrojem humorných situapcí. Například ona žasne nad nízkými cenami textilu v supermarketu, zatímco on si okamžitě obstará pepřový sprej proti medvědům. V noci kvůli "přílišnému tichu" nemohou spát a při pravidelném joggingu se jim špatně dýchá, protože je vzduch "moc čistý". .

Oba hlavní představitelé si velice rychle porozuměli. Už spolu jednou natáčeli (v roce 1996 film Smrtící léčba), ale ani jeden z nich si prý z toho příliš nepamatoval. A tak se spolu setkali. "Oba si přečetli scénář, oběma se zamlouval, ale než se k natáčení upsali, tak si společně zašli na večeři, aby se ujistili, že se po dvou dnech nebudou chtít navzájem uškrtit," komentoval to režisér.

Vedle New Yorku se snímek natáčel v Novém Mexiku, v malebném a prostém městečku Roy, obývaném 300 obyvateli. "Přijeli jsme tam, všichni na nás byli ohromně milí, ale já prostě nejsem rád mimo domov. Bylo to tam samé rodeo a prach a hnůj a zvířata. Zpanikařil jsem, když jsem zjistil, že si nemůžu objednat čínské jídlo. Když jsme přiletěli zpátky do New Yorku, políbil jsem na letišti asfalt," dodal režisér.

Hugh Grant na sebe poprvé v roce 1994 v komediálním hitu Čtyři svatby a pohřeb, za který získal Zlatý globus a cenu britské akademie. S Julií Robertsovou hrál v romantické komedii Notting Hill a jako Edward Ferrars se objevil v oscarové adaptaci románu Jane Austenové Rozum a cit.

Sarah Jassica Parker se před nedávnem jako herečka a producentka podílela na celovečerním filmu na motivy legendárního seriálu Sex ve městě.

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

24. 4. 2024 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Romantická komedie Láska na zakázku představuje první záběry
Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.