Hraná adaptace Minecraftu se začne natáčet už v srpnu

23. 6. 2023 - 10:48 | Novinky | Adam Homola

Hraná adaptace Minecraftu se začne natáčet už v srpnu zdroj: tisková zpráva

Hraná adaptace extrémně populárního Minecraftu je, zdá se, připravena a začne se natáčet už za pár měsíců. A pořád s Jasonem Momoou v hlavní roli.

Dle informací z Production Listu by natáčení mělo začít na Novém Zélandu toto léto, konkrétně 7. srpna, a máme se těšit na ohromující vizuální provedení. Oficiální premiéra filmu je naplánována na duben 2025, což tvůrcům poskytuje dostatek času pro produkci.

Hrané zpracování Minecraftu bylo asi jen otázkou času a Jared Hess byl vybrán, aby celý projekt řídil jako režisér. Hess často spolupracoval se svou manželkou Jerushou na řadě dobře přijatých komedií, včetně nečekaného hitu Napoleon Dynamite (2004), Nacho Libre (2006), Gentlemani Broncos (2009) a Masterminds (2016).

Scénář připravuje Allison Schroeder, která je známá svou prací na historickém filmu Skrytá čísla (2016) a veleúspěšném Mrazík II (2019). Také spolupracuje na scénáři očekávaného špionážního akčního thrilleru Heart of Stone s Gal Gadot, který se brzy objeví na Netflixu.

Hlavní obsazení Minecraftu zahrnuje Jasona Momou (Rychle a zběsile 10, Aquaman) a Matta Berryho (Co děláme v temnotách), přičemž se šušká, že roli Stevea si zahraje Pedro Pascal. Další oznámení o obsazení se očekávají ve velice brzké době.

Film Minecraft se inspiruje v obrovské míře oblíbenou sandboxovou videohrou, kterou vytvořil švédský vývojář Markus Persson a jeho společnost Mojang. Hra však už nějakou dobu spadá pod Microsoft.

Jak hraný Minecraft, ke kterému by se asi na první dobrou hodilo spíše animované zpracování, dopadne, uvidíme v dubnu 2025.

Zdroje: Production List

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

24. 4. 2024 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Romantická komedie Láska na zakázku představuje první záběry
Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.