Horor Saw 3D vládl o víkendu severoamerickým kinům

1. 11. 2010 - 18:00 | Téma | red

Horor Saw 3D vládl o víkendu severoamerickým kinům zdroj: tisková zpráva

Sedmý díl, jenž je údajně poslední z hororové série Saw kraloval o víkendu severoamerickým kinům. Od páteční premiéry v USA a Kanadě vydělal 24,2 milionů dolarů (téměř 430 milionů korun). Vyplývá to z nedělních odhadů filmových studií, o nichž informovala agentura Reuters.

Série Saw, jejíž nejnovější díl, který je natočen v trojrozměrném formátu, bude do kin v ČR uveden ve čtvrtek, se v kinech začala objevovat od roku 2004 - pokaždé před svátkem Halloween.

Přestože odhady tržeb se pro její zatím poslední pokračování držely u země, celkově jsou podle Reuters třetí nejnižší ze všech sedmi dílů.

První díl řady s názvem Saw: Hra o přežití zahajoval v roce 2004 na třetím místě s 14,1 milionu dolarů (250,3 milionu korun). Loňský Saw 6, jenž tehdy předstihl nízkorozpočtový thriller Paranormal Activity, po premiéře vydělal stejnou částku. Všechny čtyři zbývající díly po premiérovém víkendu v kinech obsadily čela tabulek návštěvností, každý se ziskem překračujícím 30 milionů dolarů.

Saw: Hra o přežití

Jedinou další novinkou mezi deseti nejnavštěvovanějšími filmy je drama z právnického prostředí Conviction (Rozsudek) s Hillary Swankovou v jedné z hlavních rolí, které poskočilo o 15 míst na úplný konec desítky.

Jednička minulého týdne, druhé pokračování hororu Paranormal Activity, klesla na druhé místo. Distributorům z Paramount Pictures vynesla zatím 65,7 milionu dolarů. Na třetím místě skončil akční film Red s hercem Brucem Willisem, který po třech týdnech od premiéry společnosti Summit Entertainment vynesl zatím 58,9 milionu dolarů.

V aktuálním žebříčku kumulativních zisků podle Reuters vede film o americké skupině Jackass natočený v trojrozměrném formátu s celkovou tržbou 101,6 milionů dolarů.

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

24. 4. 2024 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Romantická komedie Láska na zakázku představuje první záběry
Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.