Herec Leonardo Dicaprio je závislý na filmování

14. 2. 2010 - 12:27 | Téma | red

Herec Leonardo Dicaprio je závislý na filmování zdroj: tisková zpráva

Hvězda z Hollywoodu Leonardo DiCaprio je na filmování závislý. I po mnoha letech u filmu cítí pořád to samé opojení a vášeň jako na začátku. Herec to řekl v Berlíně na filmovém festivalu Berlinale, kde představuje nový film Prokletý ostrov.

DPA označila DiCapria, který má německé a italské kořeny, za festivalového štamgasta. Na Berlinale jezdívá pravidelně. V roce 2003 tam třeba doprovodil film Gangy New Yorku. Před deseti lety kvůli hvězdě filmu Titanic propukla v německé metropoli doslova Leománie. Herce tehdy stíhaly tisíce jeho fanynek. V roce 1997 si odvezl Stříbrného medvěda za svůj výkon ve snímku Romeo a Julie. Na festivalu se objevil už v roce 1994, kdy se promítal jeho film Co žere Gilberta Grapea.

"Jsem velmi pyšný na to, čeho jsem už dosáhl. Vyvolává to ale závislost, chceš dělat pořád víc... Filmování je něco, čeho nemůžeš mít nikdy dost," řekl v Berlíně pětatřicetiletý herec, který propadl nejen filmování, ale i sledování DVD. Uvažuje prý o tom, že by si dal na nějakou dobu pauzu. "Bylo by to opravdu skvělé dívat se pár měsíců jen na klasické filmy," míní. V Berlíně teď zašel na promítání restaurovaného kultovního němého snímku Metropolis. "Snažil jsem se tam dostat tak, aby mě nikdo nepoznal, ale načapali mě," postěžoval si DiCaprio.

Berlín navštívil poprvé se svými prarodiči. Bylo to v době, kdy město ještě dělila zeď. Viděl jeho východní i západní stranu. "Bylo pro mě jako pro dítě velmi dramatické vidět, jak se v jednom městě vizuálně setkávaly dva odlišné světy. Jsem s tímhle městem velmi úzce spojený. Mám pocit, že jsem zažil část jeho historie," řekl. Dnes považuje Berlín za "velké kulturní epicentrum". Kdyby ho prý paparazziové nechali na pokoji, prohlédl by si ho lépe.

DiCaprio přijel do Berlína s novým filmem režiséra Martina Scorseseho Prokletý ostrov, jehož děj se odehrává v 50. letech. Hraje v něm detektiva, který pátrá po uprchlé vražedkyni.

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.
Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Významnou změnou v nadcházejícím filmu Avengers: The Kang Dynasty je novinka, že Destin Daniel Cretton odstoupil z role režiséra.