Herec John Cleese utratil kvůli islandské sopce téměř 100 000Kč za taxi

17. 4. 2010 - 10:00 | Téma | red

Herec John Cleese utratil kvůli islandské sopce téměř 100 000Kč za taxi zdroj: tisková zpráva

Herec John Cleese z legendární britské komediální skupiny Monty Python se dnes kvůli problémům v evropské letecké dopravě, způsobeným popelem z islandské sopky, vydal z norské metropole Osla do Bruselu taxíkem. Čtrnácti až šestnáctihodinová cesta ho vyjde na 3800 eur (asi 96.000 Kč). Informoval o tom dnes norský tisk.

"Prověřili jsme všechny možnosti, ale žádné lodě ani jízdenky na vlak nebyly dostupné. Můj báječný asistent pak rozhodl, že nejjednodušší bude objednat taxi," řekl Cleese norské televizi TV2.

Cleese se v Norsku účastnil populární skandinávské talk show Skavlan. Z Bruselu míří dál do Londýna, kam plánuje jet vlakem Eurostar. Doufá prý, že by tam mohl být do sobotních 16:00 SELČ.

Podle taxislužby v norské metropoli není britský herec jediný, kdo za současných komplikací v letecké dopravě investoval do tohoto způsobu přepravy. Řada řidičů prý od čtvrtka jela cestu mezi Oslem a Stockholmem a někteří měli i větší zakázky. "Nejdelší výlet byl zatím z Osla do Paříže," řekl mluvčí taxislužby Lars Dolva.

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

24. 4. 2024 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Romantická komedie Láska na zakázku představuje první záběry
Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.