HBO zveřejnilo menší dokument o natáčení a vůbec vzniku The Last of Us

6. 10. 2023 - 17:17 | Trailery | Adam Homola

HBO zveřejnilo menší dokument o natáčení a vůbec vzniku The Last of Us zdroj: Foto: HBO

Televizní adaptace slavné videohry The Last of Us se stala největší televizní produkcí v kanadské historii a podle odhadů vynese Albertě přes 200 milionů kanadských dolarů.

S rozpočtem úvodní sezóny, který překonal každou z prvních pěti sezón seriálu Hra o trůny, oznámila HBO necelé dva týdny po premiéře druhou sezónu s možností prodloužení seriálu až na pět sezón.

Cesta adaptace začala, když se scénárista a režisér Craig Mazin, známý svou prací na uznávaném seriálu Černobyl, po vzájemném seznámení v roce 2019 spojil s autorem původní hry Neilem Druckmannem. Navzdory původním plánům na filmovou adaptaci, které byly nakonec odloženy, se Mazin i Druckmann shodli, že komplexnost The Last of Us se lépe hodí pro seriálový formát. Vedení HBO, které hru neznalo, ale důvěřovalo Mazinovým zkušenostem, dalo 20. listopadu projektu zelenou.

Debutová sezóna vystihuje příběh původní hry i jejího rozšíření The Last of Us: Left Behind z roku 2014. Další sezóny jsou plánovány tak, aby pokryly pokračování hry, The Last of Us Part II.

Projekt vznikal pod hlavičkou Bear and Pear Productions a hudbu k němu složil Gustavo Santaolalla, který je také autorem hudby ke hrám. Vedle Mazina a Druckmanna působí jako výkonní producenti Carolyn Strauss a prezident společnosti Naughty Dog Evan Wells. Dalšími členy produkce jsou Asad Qizilbash a Carter Swan ze společnosti PlayStation Productions a Word Games jako produkční společnost.

Projekt, který v roce 2014 inicioval Neil Druckmann jako filmovou adaptaci, se potýkal s četnými komplikacemi a v roce 2016 byl odsunut do vývojového pekla. Práva byla nakonec do roku 2019 odřeknuta a teprve když v roce 2018 společnost PlayStation Productions oslovila Mazina, začala vznikat současná televizní adaptace. Jedná se o první vstup společnosti PlayStation Productions do televize, přičemž Mazin již diskutuje o možnostech třetí série v závislosti na úspěchu druhé série. Uvedl také, že ačkoli není proti spin-offům, osobně by se na jejich tvorbě nepodílel.

zdroj: HBO Max

Zdroje: HBO Max

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

24. 4. 2024 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Romantická komedie Láska na zakázku představuje první záběry
Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.