Gérard Depardieu navštívil slovenský festival i přes svá zranění

28. 6. 2010 - 8:00 | Téma | red

Gérard Depardieu navštívil slovenský festival i přes svá zranění zdroj: tisková zpráva

Francouzský herec Gérard Depardieu dnes dorazil na filmový festival v Trenčianských Teplicích, přestože má zraněnou nohu a pořezanou ruku. Vzácný host 18. ročníku Art Film Festu si přijel pro cenu Hercova mise.

S novináři jednašedesátiletý herec hovořil nejen o své "misi" a evropské kinematografii, ale také jim potvrdil, že se stále prohání na motorce a točí jeden film za druhým. Prozradil dále, že si pořezal ruku při krájení masa a poranil nohu při nehodě na motorce. Srazil ho podle něj jeden "ne moc slušně se chovající" taxikář v Paříži.

"Dobrý deň," pozdravil slovensky na úvod tiskové konference herec. Měl zjevně dobrou náladu a nepobouřila ho ani otázka, proč natáčí i filmy, které jsou podle mnohých kritiků pod jeho úroveň. "Nechci být jen nějaký bojovník za intelektuální umění. Stejně tak rád se i zasměju. Smích je stejně důležitý jako intelekt," tvrdil představitel klasického milovníka Cyrana z Bergeracu i komiksového Obelixe.

Asterix a Obelix

Důvodem, proč si vybírá rozmanité postavy a letos natočí až devět filmů, nejsou podle něho peníze. Na těch mu prý nezáleží. "Dělám i za hodně peněz, klidně i zadarmo, závisí to od možnosti produkce... Jsem něco jako bulimik kinematografie, nedokážu se jí nasytit ," vysvětlil Depardieu.

Cenou Hercova mise festival tradičně oceňuje umělce, kteří se stali diváckými idoly. V minulosti si tuto cenu v Trenčianských Teplicích převzali například Sophia Loren, Catherine Deneueve, Franco Nero, Jean-Paul Belmondo, Jacqueline Bisset, Isabelle Huppert či Liv Ullmann.

Depardieu byl na Slovensku již v roce 1998. Byl tehdy jedním z magnetů předvolební kampaně tehdejšího premiéra Vladimíra Mečiara, za což byl kritizován. Později herec připustil, že to byla chyba.

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

24. 4. 2024 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Romantická komedie Láska na zakázku představuje první záběry
Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.