Filmové premiéry od 3. července - lákavý hororový příběh i válečné drama

2. 7. 2014 - 7:00 | Téma | Vojtěch Karlík

Filmové premiéry od 3. července - lákavý hororový příběh i válečné drama zdroj: tisková zpráva

První červencový týden nabízí jen tři novinky, z nich jedna byla natočena ještě v roce 2013, druhou lze označit za velmi specifický dokument a třetím filmem je horor, který si nezadá s klasikou z osmdesátých let. Přesto není důvod ani tentokrát na kina zanevřít, protože všechny snímky mají něco do sebe a stojí za to je vidět.

Premiéra týdne - Chraň nás od zlého

Eric Bana od dob, kdy se mstil za Izrael ve snímku Mnichov, klesl hodně hluboko, když musí brát role v podřadných hororech. Tuto větu jsem zaslechl v kině, kde jakýsi pár komentoval jeho jméno na plakátu ke snímku režiséra Scotta Derriksona Chraň nás od zlého. Měl jsem chuť zakročit a nebohý pár zpohlavkovat, protože mluvit tak o filmu, za který stojí právě tento filmař. Derrickson není žádný velký umělec, ale na druhou stranu je to poctivý rutinér s velkou zálibou v hororovém žánru. 

chran_nas zdroj: tisková zpráva

A zase ty běsi pekelné z jiné dimenze...

Eric Bana si tentokrát zahrál policistu, který řeší velmi zapeklité a mysteriózní zločiny. Musí se proto spojit s knězem, který je specialistou na vymítací rituály. Vypadá to totiž, že město posedl samotný ďábel. Film jsme zatím neviděli a první reakce jsou však kladné, takže se těšíme.

Arcibiskup Bezák Zbohom

arcibiskup zdroj: tisková zpráva

Dokumentární film o životě někoho, koho zná v České republice jen několik lidí a nasadit o tom ještě film do kin, chce hodně velkou odvahu.

Příběh slovenské katolického kněze je možná na hony vzdálen českému filmovému divákovi, ale věřte nám, že jde o velmi zajímavou postavu, jejíž životní osudy snímek mapuje. Kritici snímek sepsuli, na druhou stranu, pokud vás zajímá Bezákovo story, nenechte se odradit s chutí se podívejte, jak vypadá takové křesťanské píárko.

Běž chlapče běž

bez_chlapce01 zdroj: tisková zpráva

Film naštěstí není jen tklivým příběhem, ale nabízí celkem zajímavý pohled na válku očima malého kluka.

Devítiletý Srulik uteče v roce 1942 z varšavského getta do lesů, kde se spojí s dalšími uprchlými židovskými dětmi a snaží se přežít. Život v těžkých podmínkách jej však přinutí znovu se vrátit do civilizace. Musí se však vydávat za katolického sirotka. Příběh natočil německý režisér Pepe Danquart v roce 2013 a rozhodně je dobře, že se k nám dostal do distribuce.

 

 

Zdroje: Vlastní

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

24. 4. 2024 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Romantická komedie Láska na zakázku představuje první záběry
Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.