Filmové Gears of War napíše scénárista Duny a Doctora Strange

23. 3. 2023 - 10:30 | Novinky | Adam Homola

Filmové Gears of War napíše scénárista Duny a Doctora Strange zdroj: Foto: Epic Games

Scénárista Jon Spaihts, známý svou prací na filmech Duna 1 a 2 a Doctor Strange, se ve spolupráci se společnostmi Netflix a The Coalition chystá oživit svět Gears of War.

Jako jedna z populárních akčních sérií se může Gears of War pochlubit poměrně živými postavami, propracovaným světem a bojovým systémem, který by mohl fungovat i na velkém plátně, respektive na domácích obrazovkách.

Studio The Coalition, které stojí za sérií Gears of War, je ze spolupráce se Spaihtsem a týmem Netflixu stejně nadšené. Ve svém vyjádření na webu Netflixu chválí spisovatele jako mistra vypravěče s talentem pro vytváření epických sci-fi vesmírů a upřímnou láskou ke hře Gears of War, což z něj dělá ideálního partnera, který by mohl franšízu poctít a přinést fanouškům autentický příběh.

V listopadu 2022 oznámil Netflix spolupráci s The Coalition právě s cílem adaptovat univerzum Gears of War. Videoherní sága ožije nejprve jako hraný film, následovat bude animovaný seriál pro dospělé a v případě úspěchu se v budoucnu mohou objevit i další příběhy.

Herní série Gears of War se prodalo více než 40 milionů kopií, což z ní činí jednu z nejvýraznějších a nejprodávanějších herních ság. Příběh se odehrává ve společnosti na pokraji zhroucení, které hrozí totální zánik v důsledku monstrózní hrozby Locustů, a sleduje jednotku Delta Squad. Nesourodý tým vedený seržantem Marcusem Fenixem. Série byla kritiky oceněna za novou definici žánru taktických stříleček z pohledu třetí osoby a kooperativních stříleček.

zdroj: The Coalition

Myšlenka natočit film Gears of War se zrodila již v roce 2007, kdy společnost New Line Cinema získala práva na adaptaci hry do filmové podoby. K napsání scénáře byl najat Stuart Beattie, který údajně vycházel z první hry a zaměřil se na příběh Marcuse Fenixe. K režii filmu se přihlásil Len Wiseman, producenty byli Marty Bowen a Wyck Godfrey. Projekt měl mít rozpočet přes 100 milionů dolarů a datum premiéry v roce 2010. Kvůli problémům s rozpočtem a tvůrčím neshodám však společnost New Line Cinema projekt v roce 2010 pozastavila. Wiseman projekt opustil a začal pracovat na jiných filmech, zatímco Beattieho scénář přepsal Chris Morgan.

V roce 2013 nastoupil Scott Stuber, který nyní vede oddělení původních filmů ve společnosti Netflix, jako producent do Epic Games. Údajně měl schůzky s různými studii, aby pro projekt našel nový domov. V roce 2016 společnost Universal Pictures oznámila, že získala práva na natočení filmu Gears of War, a jako producent se k ní připojil i Dylan Clark. F. Scott Frazier byl najat, aby napsal nový scénář, který měl být údajně originálním příběhem zasazeným do univerza Gears.

V roce 2018 byl k přepsání Frazierova scénáře přizván Shane Salerno. V roce 2020 byl projekt stále ve vývoji, přičemž Rod Fergusson uvedl, že chce natočit film, který osloví jak fanoušky, tak nováčky. Pro verzi filmu od společnosti Universal však nebyl oznámen režisér ani herecké obsazení.

Kolem případného filmu se také dlouho motá bývalý wrestler a poslední dobou i skvělý herec Dave Bautista, který si zahrál ve filmech jako Strážci Galaxie, Blade Runner 2049, Glass Onion nebo Duna. Je také velkým fanouškem hry Gears of War a již několik let vede kampaň za ztvárnění hlavní role Marcuse Fenixe ve filmové adaptaci. Svůj zájem opakovaně vyjadřoval na sociálních sítích, kde označoval účty Netflixu a Gears of War a zveřejňoval videa, na nichž je zachycen v herní zbroji.

Bautista také prozradil, že odmítl roli ve filmu Rychle a zběsile, aby se mohl věnovat honbě za rolí hlavního hrdiny Gears. Marcuse Fenixe označil za svou „vysněnou roli“ a řekl, že by pro jeho roli udělal cokoli. Zatím je to s jeho případnou účastí všelijaké, respektive momentálně nic nenasvědčuje tomu, že by se mohl projektu upsat. Přesto se nevzdal naděje a nadále dává najevo své nadšení pro hru i pro budoucí film.

zdroj: Netflix

Zdroje: Netflix

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.
Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Významnou změnou v nadcházejícím filmu Avengers: The Kang Dynasty je novinka, že Destin Daniel Cretton odstoupil z role režiséra.