Filmování Masajů – kamera, kostýmy, hudba

31. 10. 2005 - 13:26 | Téma | red

Filmování Masajů – kamera, kostýmy, hudba zdroj: tisková zpráva

Obrazová složka filmu Masajové byla pro režiséra důležitá, kameru svěřil zkušenému kameramanovi Manuelu Teranovi (dosud práce asi na 30 filmech)

Obrazová složka filmu Masajové byla pro režiséra důležitá, kameru svěřil zkušenému kameramanovi Manuelu Teranovi (dosud práce asi na 30 filmech). „Chtěl jsem, aby každý záběr připomínal malbu, obraz. Masajové mají krásnou postavu a jejich způsob držení těla je nádherný. Ať se procházejí nebo sedí pod stromem, jsou zdrojem silného estetického zážitku. Stejně tak důležitou roli hrála krajina. A obloha,“ řekl režisér Pascal Plisson k významu kamery pro tento film. „Snažili jsme se ukázat barvy vyprahlé země a potom změnu, jaká v této oblasti nastává, když zaprší.“ Masajští válečníci jsou pomalováni okrovou barvou, nosí rudý plášť a někdy si pokrývají silnou vrstvou okru i hlavu. Při slavnostech někteří z nich mohou nosit lví hřívu nebo orlí či pštrosí péra. Zdobí se náušnicemi, náhrdelníky, náramky. Někteří Masajové však dnes už nosí evropské šaty, a to byl případ i některých herců ve filmu. Ti se proto pro účely natáčení museli obléct tradičně (např. Paul Sekenan).

Ve filmu není použita africká lidová hudba. Autoři chtěli posílit fiktivní prvek filmu, a proto použili originální filmovou hudbu, která vyjadřuje jak romantickou hloubku, tak rytmus. Jejím autorem je Yvan Cassar.

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

24. 4. 2024 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Romantická komedie Láska na zakázku představuje první záběry
Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.