Film režiséra George Clooneyho Den zrady přijde do kin v lednu

26. 11. 2011 - 22:16 | Téma | red

Film režiséra George Clooneyho Den zrady přijde do kin v lednu zdroj: tisková zpráva

Napínavý příběh o sexu, ambicích, loajalitě, zradě a pomstě odehrávající se na pozadí vysoké hry o kandidaturu na pozici amerického prezidenta byl velmi dobře oceněn v září 2011 na MFF v Benátkách i v říjnu na filmovém festivalu v Londýně. O Dnu zrady se hovoří jako o horkém kandidátu na Oscary.

Idealistický mluvčí Stephen Meyers (Ryan Gosling), který pracuje pro nadějného prezidentského kandidáta Mikea Morrise (George Clooney), čelí dilematu s velice lákavými možnostmi volby a musí si vybrat, zda zvolí cestu loajality či vlastních ambicí, realizovaných bez ohledu na následky.

George Clooney ve filmu Den zrady

Den zrady je adaptací divadelní hry „Farragut North“ Beaua Willimona. Pracoval jsem na politickém thrilleru, který by sledoval zkorumpovaného kandidáta na prezidenta.  Poté, co jsem si přečetl Beauovu hru, rozhodli jsme se s Grantem Heslovem propojit tento koncept s jeho dobře napsaným dílem. V roce 2007 jsme začali na filmu pracovat. Byli jsme těsně před začátkem natáčení, když byl zvolen prezident Obama. V tu chvíli nám cynický film o politice připadal velmi špatně načasovaný. Všichni byli tak optimističtí. Projekt jsme odložili, ale trvalo to jen rok, než všechen optimismus zmizel a načasovaní se zdálo být dokonalé, “ říká o filmu režisér George Clooney.

Na otázku, jak dalece je film Den zrady politický, odpovídá: „Není to film o politice. Je to film o mladém muži, který se učí, jak uspět na nejvyšší úrovni, a pak ho to vše stojí jeho duši. Je to moralita, která se prostě stala ve světě politiky. Mohl by stejně tak dobře být právník nebo agent, ale politika je prostě mnohem zábavnější.“

Den zrady zdroj: tisková zpráva

Ve filmu se dále objevují Philip Seymour Hoffman coby Goslingův nadřízený, Paul Giamatti jako manažer kampaně opozičního kandidáta, Marisa Tomei v roli drsné reportérky magazínu New York Times a Evan Rachel Wood jako stážistka.

Film režiséra George Clooneyho Den zrady přichází do českých kin 26. 1. 2012. Distributorem v českých kinech je společnost EEAP Film Distribution CZ-SK.

Zdroje: AP

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

24. 4. 2024 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Romantická komedie Láska na zakázku představuje první záběry
Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.