Film Mamas&Papas přijde do kin ve 28 kopiích

15. 4. 2010 - 12:38 | Téma | red

Film Mamas&Papas přijde do kin ve 28 kopiích zdroj: tisková zpráva

Mozaika osudů několika manželských či partnerských dvojic, které řeší otázky chtěného, nechtěného, vytouženého či zmařeného rodičovství, měla včera večer premiéru v sedmi sálech pražského multikina Cinestar Anděl. Do kin přijde v 28 kopiích.

Téma vztahů mezi rodiči a dětmi prolíná všemi projekty této filmařky - od snímku Ene Bene až k Tajnostem. Producent David Rauch přirovnává nový snímek k intimnímu velkofilmu. Režisérka se v něm pomocí souběžného vyprávění několika příběhů snaží dokázat, že problém moderního rodičovství je širší a hlubší než konkrétní situace kterékoli postavy.

Při natáčení se Alice Nellis snažila dosáhnout maxima "nehraných" emocí a poskytnout hercům možnost skutečně se stát svou postavou. I proto scénář existoval jen jako volně vyprávěné příběhy bez konkrétních dialogů, které herci neznali. Byli nuceni na určité situace včetně těch velice intimních na místě bezprostředně reagovat.

"Oni samozřejmě určité scény hráli - od toho jsou herci. Ten můj koncept nebyl dělán jen vzhledem k jedné či dvěma scénám, ale kvůli celkovému stylu toho filmu. Chtěla jsem využít i to, jak ten či onen člověk skutečně mluví. Ta metoda dovolila přímou participaci herců i neherců, do jisté míry stírala rozdíly mezi nimi a byla v tomto případě přirozenější," řekla Alice Nellis před premiérou. Ani kameramani prý netušili, co bude následovat.

Mamas & Papas

Její nový film může podle ní zaujmout publikum bez ohledu na věk či postavení. Neboť každý z vyprávěných příběhů se může stát komukoliv. "Například žena, zvažující možnost dát dítě k adopci, věří, že její problém by jednoduše vyřešil dostatek peněz, příběh lékařky, která naopak své dítě ztratila, sděluje, že peníze neznamenají nic," vysvětlila režisérka. Všechna řešení jsou podle ní relativní.

Film Mamas&Papas vznikl v koprodukci s Českou televizí ve společnosti U.F.O Pictures, která se podílela jako výkonný producent například na Vratných lahvích Jana Svěráka, Tajnostech Alice Nellis či na Bařinově komedii Bobule.

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.
Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Významnou změnou v nadcházejícím filmu Avengers: The Kang Dynasty je novinka, že Destin Daniel Cretton odstoupil z role režiséra.