Festival francouzského filmu

29. 1. 2008 - 13:30 | Téma | red

Festival francouzského filmu zdroj: tisková zpráva

FFF 2003: zajímavé filmy z Francie v Praze od 20. do 24. listopadu. Francouzské velvyslanectví, Francouzský institut v Praze a Unifrance uvádějí 6. ročník Festivalu francouzského filmu

Francouzské velvyslanectví, Francouzský institut v Praze a Unifrance uvádějí

6. ročník Festivalu francouzského filmu. (version en francais)

FFF Ve dnech 20. až 24. listopadu můžete zhlédnout to nejlepší ze současné francouzské filmové tvorby. Připraveno je celkem 17 žánrově rozmanitých filmů. Festival proběhne v tradičním kinosále Francouzského institutu a tento rok nově v multikině Village Cinemas Anděl na Smíchově.

Letošní ročník nabídne 6 nejnovějších francouzských filmů, které budou díky našim filmovým distributorům uvedeny na festivalu v předpremiéře. Dalších jedenáct reprezentativních filmů mapuje rozmanitou francouzskou produkci současnosti. Šestice předpremiérových snímků plus pětice zajištěná Francouzským institutem bude promítána ve Village Cinemas Anděl na Smíchově. Každý návštěvník si tak může vybrat žánr podle svého vkusu a momentální nálady. Nebudou chybět kriminální a milostná dramata, komedie ani animovaný film pro dospělé i děti. V kinosále Francouzského institutu promítneme zbylých šest filmů, které zaujmou především festivalové labužníky. Filmy zajištěné Francouzským institutem budou v Čechách k vidění pouze jednou, maximálně dvakrát – právě na festivalu!

Filmy uvedené v předpremiéře jsou s českými podtitulky, ostatní snímky jsou buď titulkovány, nebo budou simultánně tlumočeny.

Festival zahájí snímek Šťastnou cestu, který bude reprezentovat Francii v souboji o Oscara. Osobně ho přijede uvést herec Grégori Dérangère, představitel jedné z hlavních rolí. Delegace z řad umělců se očekávají i k ostatním předpremiérovým filmům, např. scenáristé a zároveň hlavní postavy filmu Kdo zabil Pamelu Rose? Kad Merad a Olivier Barroux. Režisér Xavier Giannoli a herečka Marie Denarnaudová osobně uvedou Žádostivá těla. Za film Motýl to bude režisér Philippe Muyl a představitelka hlavní dětské role. Animovaný snímek Trio z Bellville přijede podpořit jeho režisér a scenárista Sylvain Chomet.

Ve Francouzském institutu se diváci setkají s režiséry Samem Karmannem - Na šikmé ploše, a Pascalem Bonitzerem – Drobné šrámy. Nebo s herečkami hlavních rolí Elodie Bouchezovou - Stormy Weather, a Hélène Filièresovou - Muž jak má být.

Předprodej vstupenek bude zahájen 6. listopadu v pokladně kin Village Cinemas Anděl a Černý Most a týden před zahájením ve Francouzském institutu. Cena vstupenky v multikině je 79,- Kč a ve Francouzském institutu 70,- Kč.

Srdečně děkujeme našim sponzorům a partnerům, bez jejichž pomoci by nebylo možné festival uskutečnit!

Francouzské filmy

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.
Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Významnou změnou v nadcházejícím filmu Avengers: The Kang Dynasty je novinka, že Destin Daniel Cretton odstoupil z role režiséra.