Eva Mendes, Jessica Biel a Rachel Weisz se postavily za kameru

11. 9. 2010 - 17:00 | Téma | red

Eva Mendes, Jessica Biel a Rachel Weisz se postavily za kameru zdroj: tisková zpráva

Tři hollywoodské herečky Jessica Biel, Eva Mendes a Oskarem ověnčená Rachel Weisz se poprvé ocitají za kamerou a jako režisérky točí své první krátké filmy. Umožnil jim to každoroční projekt časopisu Glamour nazvaný Glamour Reel Moments.

Filmy vycházejí ze skutečných příběhů, které do magazínu posílají čtenáři. Jsou to osobní příběhy zachycující situace, kdy někomu pomohli nebo naopak někdo pomohl jim. Do redakce magazínu přišly tisíce dopisů a redaktoři je zkrátili a upravili tak, aby byly přijatelné pro krátký film.

Weisz, Mendes a Biel se seznámily s autory příběhů a pak si každá jeden vybrala. Mendes a Biel již svoje snímky natočily, Weisz to čeká tento měsíc. Všechny tři debuty budou představeny v říjnu v Los Angeles.

Film Jessicy Biel Sodalis vypráví příběh dvou malých dívek, které jsou nejlepšími přítelkyněmi. "V tomto filmu někdo dělá dobro osobě, kterou má rád, nejlepší přítelkyni. Dělá tím dobro i sobě samému," řekla Biel.

Ve filmu Evy Mendes nazvaném California Romanza figurují například herečky Christina Ricci a Kathy Najimy nebo syn herečky Jane Fondy Troy Garity. "Celý tento projekt je velmi inspirující, protože jsem si nikdy nepomyslela, že bych to mohla dělat," řekla Mendes. "Byla to pro mě zkušenost, která mě za celou mojí kariéru nejvíce naplnila."

Glamour Reel Moments, který vstupuje do pátého ročníku, chce vytvářet podmínky pro ženy od filmu, aby se mohly postavit za kameru a vyprávět příběhy skutečných žen. Magazín spolupracuje s produkční společností Freestyle.

Filmy jsou přínosné pro humanitární organizaci FilmAid International, která využívá síly filmu a videa k tomu, aby pomáhala uprchlíkům a lidem bez domova v celém světě.
V rámci projektu Reel Moments už si režisérské řemeslo vyzkoušela řada hollywoodských hereček, například Jennifer Aniston, Gwyneth Paltrow, Kate Hudson, Demi Moore a Dakota Fanning. Vzniklo 14 režisérských debutů. Filmy objely 25 filmových festivalů včetně Sundance a Tribeca.

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.
Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Významnou změnou v nadcházejícím filmu Avengers: The Kang Dynasty je novinka, že Destin Daniel Cretton odstoupil z role režiséra.