Dumplings

31. 3. 2005 - 5:06 | Téma | red

Dumplings zdroj: tisková zpráva

Bai Ling jako krásná žena, která bohatým dámám vrací mládí - pomocí tajemných knedlíčků. Lehce šokantní post feministický horror Fruita Chana s opulentní kamerou Christophera Doylea. Napsal: ŠIMON ŠAFRÁNEK. +Fotogalerie. Fruit Chan prodloužil svůj segment Dumplings z pásma Tři… Extrémy (Three... Extremes) na celovečerní formát a dobře udělal

Fruit Chan prodloužil svůj segment Dumplings z pásma Tři… Extrémy (Three... Extremes) na celovečerní formát a dobře udělal. Divákovi servíruje dokonalou výtvarnou exhibici, která přitom nepostrádá dráždivý podtext.

Ne, Dumplings nejsou Prima vařečka. Dumplings nejsou ani alfredissimo!, kde Blixa Bargeld kdysi meditoval nad svým luxusním rizotem ze sépií. Dumplings jsou sexuálně dráždivá kulinářská podívaná, při které se vám budou dělat sliny, ale zároveň na ten pokrm myslím nebudete mít úplně chuť.

Dumplings Obsesi po krásném těle se v poslední době věnuje čím dál víc snímků, připomeňme v této souvislosti domácí dokument Ženy pro měny Eriky Hníkové. Programy na hubnutí, liposukce, plastické operace, to jsou lákadla, kterým mnoho (nejen) žen nedokáže odolat.
Ching Lee (Miriam Chin Wah Yeung) je odkvetlá hvězdička televizních seriálů. Se svým manželem, bohatým obchodníkem panem Lee (šedý vlk Tony Ka-Fai Leung), přebývá nyní Ching v hotelovém apartmánu, neboť jejich luxusní sídlo ještě není hotové. Pan Lee se ovšem o Ching moc nezajímá. Píše jí tučné šeky a čas tráví radovánkami s dospívajícími děvčátky.
Dumplings Ching by ráda získala zpět jeho pozornost i dřívější obdiv přítelkyň. Proto se rozhodne navštívit tajemnou tetu Mei (Bai Ling). Mei je bývalou odbornicí přes potraty a nyní má pověst jako mistrovská kuchařka. Bydlí v obytném bloku, kde se omlazování věnuje kde kdo a způsob, jakým to Chan ztvárnil mi připomíná výhružná westernová intra podlých měst.
Oproti usedlé a přertěnkované Ching je Mei v těsném tričku i kalhotách, s fascinujícím účesem a mandlovýma očima ideálem krásy. A to je jí prý přes 60 let! Její tajemství spočívá v ručně dělaných knedlíčcích. Když Ching za Mei přichází, ptá se jenom po výsledku. Ching ví, čím Mei knedlíčky plní. To jenom režisér s kameramanem hrají s divákem hru na pomalé odhalování a obnažování.
Dumplings Růžově plyšově zvrácený námět využila scenáristka Lilian Lee k mnoha absurdním, podle vkusu strašlivým/ divoce vtipným situacím. Přes dramatické sekvence ale příběh ani v pozdějších pasážích nenabírá žádné strhující tempo. Spíš jako ona rtěnka okolo úst elegantně opíše kruh a naznačuje, že je součástí nekončící legendy.

Miriam Yeung podává Ching jako upjatou, a přitom všeho schopnou ženu, což je ďábelská kombinace. Kamera Christophera Doylea (2046) si dává záležet na detailech jejího těla, případně módních doplňků.
Filmu ale bez debat vévodí Bai Ling. Ta ženská hraje Mei s dětskou rozverností, s dráždivou vyzývavostí osmnáctky, se spikleneckými gesty všeznalé třicítky. Sex-appeal podporuje Doyle celky její výstavní figury.
Dumplings Šedovlasý Tony Ka-Fai Leung v Dumplings ztvárňuje prototyp samce spalovaného touhou, která se dere ven v nespoutaných explozích. Vynikající je jeho první scéna, kdy se miluje s mladičkou dívenkou. Kamera začne na noze dívky a v jediném záběru pomalu přejede obě figury, aby se vrátila zpět na dívčí nárt.
Příprava knedlíčků samotných je pak Chanův a Doylův čistý voyeurismus.

Ve své podstatě jsou ale Dumplings pornografií, neboť veškerá krása a styl slouží hlavní hrdince Ching jenom ke chladnému účelu – omládnout. A metou omládnutí jejího i mládí Mei je soulož. A tím myslím ukojení vyprahlé touhy, čirou rozkoš. To je to jediné, na co potřebují muže. Protože s dětmi už si hrdinky dokáží poradit po svém. Chan tomu říká post-feminismus.

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

24. 4. 2024 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Romantická komedie Láska na zakázku představuje první záběry
Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.