Druhé části první Duny prý hrozí odklad až na příští rok

25. 7. 2023 - 14:00 | Novinky | Adam Homola

Druhé části první Duny prý hrozí odklad až na příští rok zdroj: Foto: Warner Bros. Pictures

Hollywood v současné době sužují hned dvě velké stávky najednou (ke scenáristům se přidali i herci) a tak nejen že se téměř nic nenatáčí, ještě hrozí zase další odklady.

Variety uvádí, že jedním z potenciálně dotčených filmů je Duna: Druhá část, netrpělivě očekávané pokračování adaptace románu Franka Herberta od Denise Villeneuvea. V současné době je premiéra naplánována na 3. listopadu, ale podle zasvěcených zdrojů společnost Warner Bros zvažuje posunutí premiéry na rok 2024.

Rozhodnutí by však záviselo na tom, zda se Warner a koproducent Legendary Entertainment dohodnou na změně data premiéry. Duna do kin sice technicky vzato jít může, stávka neznamená zákaz uvádění filmů, nicméně znamená zákaz jejich propagace. A zrovna Duna se může pochlubit velice slušnou hereckou sestavou, která by mohla několik týdnů intenzivního proma v různých talk shows (které teď ale také v podstatě stávkují) udělat solidní čísla. Jenže je nejspíš neudělá a je otázkou, jestli do listopadu stávka skončí.

Na konec roku je mimochodem naplánovaná i premiéra druhého Aquamana, který se ale prý pořád přetáčí, upravuje a podle některých zdrojů mu možná taky hrozný (už zase další…) odklad.

Čekání na druhou část první Duny se sice vyplatí a pokud na ni budeme muset čekat až do příštího roku, tak si holt počkáme. Je pravdou, že vzhledem k pozastavení natáčení bude příští rok asi dost suchý, a tak se studiím nějaký ten odklad bude hodit. Jestli se bude týkat i Duny, uvidíme nejspíš už velice brzy.

zdroj: Vertical Entertainment

Zdroje: Variety

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

24. 4. 2024 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Romantická komedie Láska na zakázku představuje první záběry
Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.