Druhá světová válka dostane zase další epický seriál, tentokrát o pilotech

15. 11. 2023 - 15:15 | Trailery | Adam Homola

Druhá světová válka dostane zase další epický seriál, tentokrát o pilotech zdroj: Foto: Apple TV+

Steven Spielberg a Tom Hanks se opět spojili v novém dramatickém seriálu z druhé světové války Vládcové nebes, který právě dostal první ukázku.

Tento devítidílný limitovaný seriál, který bude uveden na Apple TV+, navazuje na odkaz jejich uznávaných produkcí HBO Bratrstvo neohrožených a Pacific.

Seriál, v němž se objeví Austin Butler známý z nedávného Elvise a Callum Turner ze série Fantastická zvířata, oživuje otřesné zážitky 100. bombardovací skupiny. Vyprávění se zabývá nebezpečnými nálety nad nacistickým Německem a intenzivní psychologickou zátěží výškových bojů.

Vládcové nebes vykreslují živý obraz bojů mladých letců s extrémním chladem, nedostatkem kyslíku a hrůzou bojů ve výšce 25 000 stop nad zemí. Zkoumá hluboký psychický a emocionální dopad jejich misí, které přispěly k pádu Hitlerova režimu.

Seriál zachycuje jejich rozmanité osudy - zajetí, zranění, smrt nebo vzácný šťastný návrat domů - a kolektivní oběti, které museli podstoupit.

Adaptace knihy Donalda L. Millera, scénář napsal John Orloff. Na seriálu se podílí řada významných režisérů, včetně Caryho Jojiho Fukunagy a Tima Van Pattena, a jako výkonný producent se představí Gary Goetzman.

Herecký ansámbl dále tvoří Anthony Boyle, Nate Mann, Rafferty Law, Barry Keoghan, Josiah Cross, Branden Cook a Ncuti Gatwa.

Premiéra Vládců nebes je naplánována na 26. ledna 2024 na Apple TV+, kdy budou uvedeny úvodní dvě epizody, po nichž budou následovat týdenní díly zakončené 15. března.

zdroj: Apple TV+

Zdroje: Apple TV+

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

24. 4. 2024 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Romantická komedie Láska na zakázku představuje první záběry
Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.