Do komiksového světa Marvelu se po patnácti letech vrací Liv Tyler

29. 3. 2023 - 11:02 | Novinky | Adam Homola

Do komiksového světa Marvelu se po patnácti letech vrací Liv Tyler zdroj: Foto: Marvel

Připravovaný film Captain America: New World Order vrátí do hry pár starých známých.

V roli Samuela Sternse, známého také jako The Leader, se vrací Tim Blake Nelson a Harrison Ford přebírá roli Thaddeuse „Thunderbolta“ Rosse, kterou dříve ztvárnil William Hurt. Nejnovějším přírůstkem do obsazení Marvel Cinematic Universe (MCU) je Liv Tyler, která se de facto vrací a zopakuje si roli Betty Ross.

Ačkoli zatím není jisté, zda se v roli Bruce Bannera objeví Mark Ruffalo, zdá se, že film bude klást větší důraz na jiné aspekty Hulkova příběhu. Nový světový řád sleduje příběh postavy Anthonyho Mackieho, Sama Wilsona, který po událostech ve Falcon and the Winter Soldier přebírá štít Kapitána Ameriky. V této sérii se Wilson potýkal s rozhodnutím, zda má či nemá nastoupit po Stevu Rogersovi v podání Chrise Evanse, který mu předal štít v závěru Avengers: Endgame.

V Captain America: New World Order se Mackie o plátno podělí s Fordem a Nelsonem, stejně jako Danny Ramirez, který hraje Falcona Joaquina Torrese. Carl Lumbly navíc ztvární Isiaha Bradleyho, bývalého příjemce séra Super Soldier, který čelil špatnému zacházení ze strany americké vlády.

zdroj: Marvel Studios

Tady byl Hulkem ještě Edward Norton

Režie filmu se ujme Julius Onah, který pracuje na scénáři z pera hlavního scénáristy Falconu Malcolma Spellmana a jeho kolegy Dalana Mussona. Captain America: New World Order by se měl v kinech objevit 3. května příštího roku. A nezbývá než si držet palce, protože s MCU to teď jde malinko z kopce, a to jak po kvalitativní, tak po komerční stránce.

Paradoxem je, že to byl právě rok 2008, který nám dal jak nepovedeného Neuvěřitelného Hulka, tak i Iron Mana, který to vlastně celé nastartoval. Zatímco Iron Man zaznamenal kritický i komerční úspěch a odstartoval MCU, Neuvěřitelný Hulk v režii Louise Leterriera a s Edwardem Nortonem v hlavní roli stejného ohlasu nedosáhl.

Neuvěřitelný Hulk trpěl nedostatkem ucelené vize, protože se snažil balancovat mezi samostatným filmem a potenciálním startérem franšízy. Film se snažil distancovat od filmu Hulk režiséra Anga Leeho z roku 2003, který byl kritickým i komerčním zklamáním, ale měl problémy s vytvořením vlastní identity. Tento nedostatek vize přispěl k nekonzistentnímu tónu a nejasným motivacím postav, což bylo nakonec jedním z hlavních viníků nedostatečného zájmu diváků.

zdroj: Marvel Studios

Tady to všechno začalo

Scénář Neuvěřitelného Hulka byl často kritizován za slabý děj a nedostatečně propracované postavy. Filmu se nepodařilo dostatečně přesvědčivě proniknout do složitosti postavy Bruce Bannera, který se potýká s důsledky své proměny v Hulka. Navíc antagonista Emil Blonsky (Abomination) postrádal hloubku a přesvědčivý motiv, což vedlo k plytkému a nezajímavému konfliktu.

Ačkoli Neuvěřitelný Hulk obsahoval několik ucházejících akčních scén, tempo filmu bylo nevyrovnané, což divákům ztěžovalo udržet si zájem o příběh. Zdálo se, že film upřednostňuje akci před vývojem postav a soudržností příběhu, což vedlo k nesourodému diváckému zážitku.

Oproti tomu Iron Man v režii Jona Favreaua měl jasnou a soudržnou vizi, která přispěla k jeho úspěchu. Film se zaměřil na vyprávění příběhu o původu Tonyho Starka a jeho proměně v Iron Mana a zároveň položil základy MCU. Dobře definovaná vize umožnila Iron Manovi vytvořit si vlastní identitu a najít odezvu u diváků.

Iron Man se mohl pochlubit silným scénářem, který kladl důraz na vývoj postav a soudržnost vyprávění. Postava Tonyho Starka byla komplexní a poutavá a jeho cesta od sobeckého miliardáře k obětavému hrdinovi diváky zaujala. Antagonista filmu, Obadiah Stane, měl jasnou motivaci a spojení s hlavním hrdinou, díky čemuž konflikt působil osobně a vysoce riskantně.

zdroj: Marvel Studios

A tady už byl Hulkem Mark Ruffalo

Iron Manovi se podařilo najít rovnováhu mezi akčními sekvencemi a momenty zaměřenými na postavy, což vedlo k dobře rozjetému filmu, který udržel diváky v napětí. Akční scény byly napínavé, ale nikdy nezastínily příběh a vývoj postav, které byly pro úspěch filmu zásadní.

Studio Marvel si uvědomilo nedostatky filmu Neuvěřitelný Hulk a rozhodlo se pro budoucí filmy MCU přeobsadit postavu Bruce Bannera/Hulka Markem Ruffalem. Ruffalovo ztvárnění přineslo nový pohled na postavu a vystihlo vnitřní boj a kouzlo Bruce Bannera. Toto přeobsazení se ukázalo jako moudré rozhodnutí, protože Ruffalův Hulk se stal oblíbenou postavou a nedílnou součástí MCU. A zbytek, jak se říká, je historie.

Zdroje: The Hollywood Reporter

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

24. 4. 2024 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Romantická komedie Láska na zakázku představuje první záběry
Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.