Diváky loni do amerických kin nejvíce lákala Sandra Bullock

3. 1. 2010 - 8:30 | Téma | red

Diváky loni do amerických kin nejvíce lákala Sandra Bullock zdroj: tisková zpráva

Sandra Bullock lákala do amerických kin v loňském roce nejvíce diváků. Objevila se celkem ve třech snímcích a podle žebříčku vydavatelství Quigley Publishing Company tak porazila hvězdy jako jsou George Clooney nebo Denzel Washington.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Na druhém místě se díky úspěchu filmu Veřejní nepřátelé umístil Johnny Depp. Za ním následují Matt Damon, George Clooney, Robert Downey Jr, Tom Hanks, Meryl Streepová, Brad Pitt, Shia LaBeouf a Denzel Washington. Naposled žebříček ovládla žena před více než deseti lety, když byla v roce 1999 za "nejvýnosnější" herečku označena Julia Roberts.

Bullock si loni zahrála hlavní roli v romantické komedii Návrh, která od června po celém světě vydělala na vstupném 315 milionů dolarů (5,8 miliardy korun).

Objevila se i ve filmu z prostředí amerického fotbalu The Blind Side (Slabá stránka), který od listopadové premiéry vydělal v severoamerických kinech 193 milionů dolarů. Jeho distribuce ve světě se teprve chystá.

Dalším filmem s Bullockovou byl snímek All About Steve (Všechno o Stevovi), za který diváci v USA a Kanadě utratili 34 milionů dolarů. Do pořadí společnosti Quigley Publishing se kromě výdělků promítá i průzkum u majitelů kin, kteří se vyjadřují k tomu, jak podle nich pouhá přítomnost té které hvězdy ve filmu láká diváky do kina.

Sandra Bullock vstoupila do podvědomí diváků v roce 1994 hlavní rolí ve filmu Nebezpečná rychlost. Následovaly např. úspěšné filmy Síť a Zatímco jsi spal. V dalších letech ale Bullocková hrála vesměs ve snímcích, které se nelíbili odborné kritice a ani neměly velký divácký ohlas - například Nebezpečná rychlost 2: Zásah, Přístav naděje či Magická posedlost.

Úspěšná byla jeji role ve filmu Slečna Drsňák (2000) ale jeho volné pokračování u diváků také propadlo.

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.
Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Významnou změnou v nadcházejícím filmu Avengers: The Kang Dynasty je novinka, že Destin Daniel Cretton odstoupil z role režiséra.