Disney začíná možná pomalu naznačovat Encanto 2

29. 3. 2022 - 11:00 | Novinky | Adam Homola

Disney začíná možná pomalu naznačovat Encanto 2 zdroj: Foto: Disney

Úspěšný a populární animovaný film boduje komerčně, kriticky a jeho písničky nejdou dostat z hlavy. Pokračování je tak asi jen otázkou času.

Pokračování pixarovek jsou docela běžná, ale abysme dostávali pravidelně pokračování animáků od Walt Disney Animation Studios? To se už říct nedá. Ano, párkrát to tu bylo, měli jsme třeba Ledové království 2 (a taky jsme si na něj pěkně počkali...), ale animáky od WDAS nejsou vůbec samozřejmostí.

A je to právě Walt Disney Animation Studios, nikoliv Pixar, kdo loni potěšil svět a především děti (a jejich rodiče...) animovaným hitem Encanto. To v kinech utržilo sice jen 252 milionů dolarů, což není vůbec mnoho, na druhou stranu kontext: Film šel do kin v listopadu loňského roku, tedy během jedné z těch větších covidových vln. Kvůli tomu je 252 milionů dolarů nakonec vlastně velice slušný výsledek.

Ohromným hitem ale musí být Encanto na streamovacích platformách a v neposlední řadě i na YouTube, kde rodiče a děti protáčí jednu písničku za druhou, nemluvě o merchandisingu. Je nejspíš tedy jen otázkou času, než tenhle úspěch tvůrci přerodí v něco dalšího a jeden z režisérů Jared Bush teď naznačuje, že něco dalšího možná bude.

zdroj: Disney

Udělat s Encantem něco víc byl prý vždycky jejich sen. Bush už ale nespecifikuje co má na mysli – ve hře totiž může být nejen plnohodnotné filmové pokračování, ale třeba i muzikál, spin-off, nebo klidně seriál na Disney+.

Bush také naznačuje, a pozor, teď přijdou spoilery, že by rád viděl, co bude dál, protože jedním zázrakem je svíčka Abuely, druhým je pak znovu postavený kouzelný dům z konce filmu... “A co bude dál... doufám, že to uvidíme,” napsal Bush na Twitteru.

Ostatně nějakých nepatrných a v konečném důsledku nic nepotvrzujících náznaků se v různých rozhovorech dopustil i Lin-Manuel Miranda, skladatel filmových písniček.

Po úspěchu a všech těch pomrkáváních by tak nakonec byl zvláštní, kdyby Encanto 2 někdy v budoucnu nebylo. I kdyby se na něj mělo čekat několik let.

Zdroje: Jared Bush Twitter

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.
Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Významnou změnou v nadcházejícím filmu Avengers: The Kang Dynasty je novinka, že Destin Daniel Cretton odstoupil z role režiséra.