Disney nabídne na webu filmy, které si nestáhnete

9. 1. 2010 - 17:05 | Téma | red

Disney nabídne na webu filmy, které si nestáhnete zdroj: tisková zpráva

Internet brzo obohatí nová distribuční technologie. Za plánovaným prodejem filmů, které zůstanou i po zakoupení na disku distributora, stojí americký filmový a mediální konglomerát Walt Disney Co. Služba by měla být spuštěna během letošního roku v různých částech světa.

Pomocí technologie KeyChest chce jedna z největších filmových společností otevřít nový distribuční kanál, který může usnadnit divákům přístup k filmům a televiznímu materiálu od různých tvůrců. Keychest má uživatelům umožnit vzdálený přístup k pevným diskům udržovaným distributorem, na kterých jsou uloženy nabízené filmy. Ty budou moci zájemci sledovat ihned po zaplacení, aniž by je museli stahovat na svůj pevný disk. Ačkoliv lze očekávat, že se technologie neobejde bez kvalitního vysokorychlostního připojení k internetu, rozhodně má co nabídnout. Nejenže může projednou vyřešit problém s přeplněnými pevnými disky, ale uživatelé dostanou možnost přehrát si zakoupený film na jakémkoliv přístroji, z něhož se dostanou na web.

Podle informací agentury Reuters nevytváří Disney Keychest jen jako vlastní podnik a již brzo představí partnery, kteří se zapojí do programu. Na podobě služby a nabízeném obsahu již měsíce jedná s filmovými distributory a kabelovými a telekomunikačními firmami. Disney nevylučuje, že by službu mohla prodat i třetím stranám včetně jiných filmových studií a televizních kanálů. Podle tiskového mluvčího společnosti by se jednání o KeyChestu mělo rozproudit na americkém veletrhu spotřební elektroniky CES, který je otevřen pro návštěvníky Las Vegas od čtvrtka do neděle tohoto týdne.

Disney není první
Službu, která nezapře podobu s KeyChestem, představila v loňském roce společnost OnLive. Pokud tvůrci dostojí svým slibům, získají předplatitelé služby přístup k databázi videoher, které si budou moci zahrát na televizi nebo počítači, aniž by měli konzoli nebo odpovídající hardwarové vybavení.

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.
Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Významnou změnou v nadcházejícím filmu Avengers: The Kang Dynasty je novinka, že Destin Daniel Cretton odstoupil z role režiséra.