Disney konečně odhaluje novou Malou mořskou vílu plnohodnotným trailerem

13. 3. 2023 - 11:15 | Trailery | Adam Homola

Disney konečně odhaluje novou Malou mořskou vílu plnohodnotným trailerem zdroj: Foto: Disney

Společnost Disney konečně přestává tajnůstkařit a odhaluje první plnohodnotný trailer k očekávanému hranému remaku Malé mořské víly, klasického animovaného filmu z roku 1989.

Ten vypráví příběh mořské víly, jež se zamiluje do člověka a uzavře dohodu s mořskou čarodějnicí, aby se sama mohla stát člověkem.

Trailer, který měl premiéru 13. března 2023, dává fanouškům nahlédnout do kouzelného podmořského světa Atlantidy a pestrých postav, které jej obývají. Halle Bailey hraje Ariel, zvědavou a dobrodružnou mořskou vílu, která sní o tom, že prozkoumá svět nad hladinou.

Jonah Hauer-King hraje prince Erica, okouzlujícího námořníka, kterého Ariel zachrání před bouří a získá její srdce. Javier Bardem představuje krále Tritona, Arielina otce a vládce moře, který neschvaluje její fascinaci lidmi. Melissa McCarthy se ujala role Uršuly, lstivé a pomstychtivé mořské čarodějnice, která Ariel nabídne možnost stát se člověkem výměnou za její hlas.

zdroj: Disney

Jacob Tremblay namluvil Floundera, Arielina věrného rybího přítele, který ji doprovází na jejích dobrodružstvích. Daveed Diggs namluvil Sebastiana, kraba, který slouží jako Tritonův poradce a snaží se Ariel uchránit před problémy.

V traileru zazní také některé z ikonických písní z původního filmu, které složili Alan Menken a Howard Ashman. Menken se vrací k hudbě k remaku a spolu s Lin-Manuelem Mirandou, který je zároveň jedním z producentů, píše i nové písně.

Malou mořskou vílu režíruje Rob Marshall, který dříve točil Disneyho filmy Mary Poppins se vrací a Do lesa. Marshall v jednom z rozhovorů uvedl, že chtěl uctít odkaz původního filmu a zároveň přidat některé nové prvky, aby byl film modernější a rozmanitější. Pochválil Baileyovou za její výkon v roli Ariel a řekl, že do role vnesla spoustu emocí a autenticity.

Malá mořská víla bude v českých kinech už 25. května. Disney zveřejnili také první oficiální plakát, který titulní hrdinku ukazuje v celé její kráse:

mala morska vila 2023 disney zdroj: Foto: Disney

Za připomenutí stojí, že původní Malá mořská víla je jedním z nejoblíbenějších animovaných filmů vůbec. Film byl uveden v roce 1989 společností Walt Disney Pictures Malá mořská víla byla natočena na motivy pohádky Hanse Christiana Andersena, ale s několika výraznými změnami, aby byla vhodnější pro rodinné publikum.

Film vypráví příběh Ariel, mladé mořské víly, která žije pod mořskou hladinou se svým otcem králem Tritonem, svými sestrami a přáteli Flounderem a Sebastianem. Ariel je ale fascinována lidským světem a sbírá různé předměty, které nachází na vracích lodí nebo na pobřeží. Touží se stát součástí tohoto světa a setkat se s lidským princem Erikem, kterého zachrání před utonutím během bouře.

Ariel uzavře dohodu se zlou mořskou čarodějnicí Uršulou, která jí slíbí, že ji na tři dny promění v člověka výměnou za její hlas. Pokud se Ariel podaří přimět Erika, aby se do ní zamiloval a třetí den ji před západem slunce políbil, zůstane navždy člověkem. Pokud ne, promění se zpět v mořskou pannu a bude patřit Uršule.

S pomocí Sebastiana, Floundera a Scuttlea, racka, který se vyzná v lidské kultuře, se Ariel snaží získat Erikovo srdce, aniž by uměla mluvit. Na své cestě čelí mnoha výzvám, jako jsou poskoci Uršuly Flotsam a Jetsam, kteří se snaží její snahu sabotovat, Erikův věrný pes Max, který jí zpočátku nevěří, a sama Uršula, která se převlékne za krásnou ženu jménem Vanessa, aby Erika zhypnotizovala a vzala si ho.

Malá mořská víla je víc než jen pohádková romance. Je to také příběh o odvaze, zvědavosti, svobodě a rodině. Obsahuje nezapomenutelné písně Alana Menkena a Howarda Ashmana, jako jsou „Part of Your World“, „Under The Sea“, „Kiss The Girl“ a „Poor Unfortunate Souls“. Má na svoji dobu úžasnou animaci, která oživuje scény na souši i na moři a postavy, které svého času zaujaly děti i dospělé.

zdroj: Disney

Zdroje: Disney

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

24. 4. 2024 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Romantická komedie Láska na zakázku představuje první záběry
Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.