Disney chystá hraný remake Lilo a Stitch, zahraje si v něm i Zach Galifianakis

22. 2. 2023 - 9:21 | Novinky | Adam Homola

Disney chystá hraný remake Lilo a Stitch, zahraje si v něm i Zach Galifianakis zdroj: Foto: Disney

Společnost Disney oznámila, že se chystá adaptovat oblíbený animák Lilo & Stitch do podoby hraného filmu. Na projektu se pracuje od roku 2018 a zdá se, že studio nyní pokročilo s výběrem herců.

Podle serveru The Hollywood Reporter se Zach Galifianakis upsal k účinkování ve filmu, i když studio zatím nepotvrdilo, jakou postavu bude hrát.

Lilo & Stitch vypráví příběh mladé havajské dívky jménem Lilo, která se spřátelí s mimozemským tvorem jménem Stitch. Původní film byl pro společnost Disney velkým hitem a následně vznikla pokračování i televizní seriál.

Režisér filmu Marcel The Shell With Shoes on Dean Fleischer Camp se ujal režie, scénář napsal Chris Kekaniokalani Bright. V současné době se hledají herci do rolí Lilo a její starší sestry Nani. Zatím se neví, kdo bude do těchto klíčových rolí obsazen.

V současné době je premiéra filmu stanovena na 10. května 2024.

Lilo & Stitch je jen jedním z mnoha hraných remaků, na kterých studio pracuje. V posledních letech studio vydalo hrané adaptace filmů jako Lví král, Aladin a Mulan a v blízké budoucnosti se chystá vydat hranou verzi Malé mořské víly.

Disneyho hrané remaky klasických animovaných filmů jsou v kinech obecně poměrně úspěšné. Ukázalo se, že moderní remaky jsou u malých i velkých diváků nesmírně oblíbené, a pomohly tak seznámit s těmito klasickými příběhy novou generaci fanoušků. Zde je několik příkladů:

  • Nová verze Lvího krále z roku 2019 se stala obrovským hitem a v celosvětových pokladnách utržil přes 1,6 miliardy dolarů.
  • Dobře si vedl také Aladin (2019), který celosvětově utržil přes 1 miliardu dolarů.
  • Kráska a zvíře (2017) utržila celosvětově přes 1,2 miliardy dolarů.
  • Dalším obrovským úspěchem byla Kniha džunglí (2016), která celosvětově utržila přes 966 milionů dolarů.
  • Uspěl také snímek Maleficent (2014), který celosvětově utržil přes 758 milionů dolarů.

Stojí však za zmínku, že ne všechny hrané remaky společnosti Disney byly tak úspěšné. Například filmy Dumbo (2019) a Louskáček a čtyři říše (2018) byly v pokladnách kin zklamáním a nevrátily se jim výrobní rozpočty. Přesto jsou hrané remaky společnosti Disney významnou součástí nedávných úspěchů studia a pravděpodobně budou i v příštích letech důležitou součástí jeho strategie.

Zdroje: The Hollywood Reporter , Disney

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

24. 4. 2024 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Romantická komedie Láska na zakázku představuje první záběry
Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.