DiCaprio a Hanks připravují film o Gorbačovovi

6. 4. 2013 - 17:37 | Dokina.cz | Michal Burkoň

DiCaprio a Hanks připravují film o Gorbačovovi zdroj: tisková zpráva

Film o bývalém šéfovi sovětské komunistické strany a zároveň prvním a posledním prezidentovi SSSR Michailu Gorbačovovi mají v plánu natočit američtí herci a producenti Leonardo DiCaprio a Tom Hanks. Podle amerického filmového serveru deadline.com má být tématem filmu rozpad Sovětského svazu a konec studené války. Sám Gorbačov má být v projektu konzultantem, podle ruského tisku ale bývalý šéf SSSR zatím o filmu nic neví. 

Scénář k filmu napsal John Shiban, který je tvůrcem westernového seriálu Peklo na kolech a sci-fi seriálu Akta X známého i v České republice. Podnět k přípravám snímku dalo údajně osobní setkání DiCapria s Gorbačovem před dvěma lety v Berlíně. Sovětský vůdce se už v jednom DiCapriově filmu objevil, v roce 2007 účinkoval v dokumentárním ekologickém snímku nazvaném 11. hodina.

Na přípravách filmu spolupracuje s DiCapriem a Hanksem společnost HBO Films. Ani jeden ze dvou slavných producentů se prý ale ve filmu jako herec neobjeví. Termín dokončení výroby ani uvedení do kin zatím nebyl stanoven.

Dvaaosmdesátiletý Gorbačov navíc o přípravách filmu nic neví. "Nic jsem zatím o takových plánech neslyšel, žádné kontrakty jsem nepodepsal a nikdo se na mě s žádostí o konzultace neobrátil," řekl dnes agentuře Interfax. Dodal ale, že by proti natočení takového filmu námitky neměl. "Nebyl by to první pokus uchopit toto téma, ale ztvárnit je objektivně se zatím nikomu nepovedlo," prohlásil.

Podle amerického serveru InsideTV se připravuje ještě jeden film věnovaný osobě Michaila Gorbačova. Natáčet ho má režisér Mike Newell a jeho tématem má být sovětsko-americký summit v Reykjavíku v roce 1986, který významně přispěl k ukončení studené války. Gorbačova má ztělesňovat Christoph Waltz, někdejšího amerického prezidenta Ronalda Reagana Michael Douglas.

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

24. 4. 2024 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Romantická komedie Láska na zakázku představuje první záběry
Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.