Deník princezny 2: Královské povinnosti

12. 11. 2004 - 13:59 | Téma | red

Deník princezny 2: Královské povinnosti zdroj: tisková zpráva

Krátce po druhém dílu Bridget Jonesové přichází do českých kin další deníkové pokračování: tentokrát princeznovské

Krátce po druhém dílu Bridget Jonesové přichází do českých kin další deníkové pokračování: tentokrát princeznovské. V prvním Deníku princezny jsme poznali patnáctiletou Miu Thermopolis jako ošklivé káčátko, které navštívila královská babička z Evropy a oznámila mu, že je dědičkou trůnu fiktivní monarchie Genovia. Z káčátka se postupně vyklubala krásná labuť, která po počátečních zmatcích přijala babiččinu výzvu a rozhodla se připravit na nastávající královské povinnosti. Po pěti letech se nyní už dospělá princezna Mia vrací na plátna kin v druhém pokračování romantické komedie, aby se utkala s posledními překážkami, které jí stojí v cestě k trůnu…

Mia už definitivně není tou nerozhodnou a zakomplexovanou středoškolačkou z prvního dílu, vyrostla z ní krásná mladá dáma s ukončeným vysokoškolským vzděláním. I když dáma asi není to pravé slovo pro rozpustilou cácorku, která poskakuje po zámku, každou chvilku něco shodí nebo někam upadne a jejíž obličej zvládne i ty nejroztodivnější grimasy. Vystudovala sice diplomacii, přesto musí s pomocí babičky honem zaplnit ještě spoustu mezer ve znalostech dvorní etikety, tradicí a zákonů země, jíž má už brzy začít vládnout.

Nejtěžší překážku však před ní postaví zkostnatělý genovijský parlament, který trvá na staleté tradici, podle níž nesmí na trůn usednout neprovdaná žena. A protože se na scéně objeví také synovec vikomta Mabreye Nicholas, který si dělá nároky na trůn, je třeba s tím honem něco udělat. Mia tak začne za pomoci babičky narychlo shánět vhodného manžela. Volba padne na Andrewa, hodného a solidního šlechtice, který ochotně pomůže Mie dostát požadavkům parlamentu. Ještě pořád je tady ale pohledný Nicholas, muž, v jehož přítomnosti se Mie podlamují kolena, který by ji však mohl zákeřně připravit o trůn… Nejen Mia, ale i její babička se budou muset rozhodnout mezi láskou a povinností vůči monarchii.

Stejně jako první Deník princezny i jeho pokračování stojí zejména na hereckých výkonech dvou hlavních hrdinek. Julii Andrews, představitelku královny Clarisse, znají dobře zejména milovníci muzikálů. Ve stínu držitelky Oscara za Mary Poppins nezůstala ani Anne Hathaway v roli princezny Mii. Dokázala jí vdechnout jak roztomilou rozpustilost a dětskost, tak dospělou eleganci a šarm. Její role trošku připomíná princeznu z jiné „pohádky“ stejného režiséra, kterou Garry Marshall natočil před patnácti lety pro dospělé publikum: Vivian v podání Julie Robertsové, aneb slavnou Pretty Woman.

Deník princezny 2: Královské povinnosti je příjemnou a nenáročnou pohádkou (nejen) pro malé holčičky. Vždyť která z nich by nechtěla být aspoň na chvilku princeznou z bájného království, ve kterém by mohla s ostatními takyprinceznami surfovat v pyžamu na matraci ze schodů za chápavého přihlížení dospělých sluhů. Která by netoužila mít skříně plné pohádkových šatů a nádherných šperků, ale také džínů a triček podle poslední módy. Je tady všechno, co má ve správné pohádce být: malebné Disneyovské království, krásná princezna, zlý Nicolasův strýc, laskavá babička, happy end… Co na tom, že v tomto filmu je pramálo původních nápadů? Co na tom, že u řady scén máte neodbytný pocit, že už jste to někde viděli? Vašim dcerám to bude jedno, a tenhle snímek je natočený především pro ně.

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.
Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Významnou změnou v nadcházejícím filmu Avengers: The Kang Dynasty je novinka, že Destin Daniel Cretton odstoupil z role režiséra.