Den nezávislosti 2 - nejšílenější filmové pokračování, které se chystá (na rok 2016)

31. 12. 2014 - 20:00 | Téma | Vojtěch Karlík

Den nezávislosti 2 - nejšílenější filmové pokračování, které se chystá (na rok 2016) zdroj: tisková zpráva

O chystaném pokračování veleúspěšného katastrofického sci-fi Den nezávislosti se toho ještě mnoho neví. Studio 20th Century Fox však již ohlásilo premiéru na červen roku 2016! A to je docela mazec, nemyslíte? Kolem vysokorozpočtového trikového filmu je mnoho tajností, ale jak se hlemýždím tempem blížíme k roku premiéry, pomalu vylézají na povrch všelijaké detaily.

Pamatujete si ještě na Den nezávislosti? Určitě ano, protože jde stále o velmi oblíbený sci-fi, za nímž stojí mistr patosu a katastrofického žánru režisér a producent Roland Emmerich. Ten si libuje ve filmech, v nichž nechává Zemi ničit všelijakými katastrofami. Na příběhu až tolik nezáleží. Vždycky zde najdeme hrdinu, kamaráda hrdiny, žertovnou postavu, skoro padoucha, co se napraví a samozřejmě nesmí chybět nějaký ten prezident.

Druhý Den nezávislosti je celkem překvapivé rozhodnutí. Nešlo o žádný extra film, ale v roce 1996 to byl prostě trikový megahit, který z diváků vysál celosvětově více než 800 miliónů dolarů. To vzhledem k rozpočtu 75 miliónů dolarů lze považovat za obrovský úspěch. Dvojka tedy bude a Roland Emmerich začíná vypouštět velmi opatrně a pomalu první náznaky příběhu.

zdroj: YouTube.com

Oficiálně například nikdo z realizačního štábu dosud nepotvrdil oficiálně jediného herce z původního filmu, který by se měl ve dvojce objevit. Na druhou stranu už se objevují první náznaky příběhu a dokonce teď před koncem roku padlo jedno (neuvěřitelné) jméno.

Randy Quaid si v prvním díle zahrál žertovného paranoidního pilota Russella Caseyho, který však na konci filmu coby kamikadze vlétne do létajícího talíře a zlikviduje jej. Teď se ukazuje, že asi objeví i v druhém dílu, protože Roland Emmerich na svém twitterovém účtu jasně naznačil, že s hercem znovu počítá.

zdroj: YouTube.com

Filmoví fanoušci samozřejmě začali spekulovat, jak zábavnou postavičku z prvního dílu oživí a samozřejmě přišla na přetřes také myšlenka, že jde jen o režisérův vtípek. Na verzi s humorným twítem ukazují i poslední události kolem tohoto herce - má oplétačky se zákonem a opravdu hodně dlouho se v žádném filmu neobjevil.

Každopádně druhý díl Dne nezávislosti je potvrzeným projektem, který má zatím pracovní název ID Forever Part 1 a hovoří se o tom, že by snad mohlo jít dokonce o dva filmy. Nechme se tedy překvapit a počkejme na další informace. Bude ve filmu hrát Will Smith? A co Jeff Goldblum?

Zdroje: imdb.com , Movieweb

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.
Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Významnou změnou v nadcházejícím filmu Avengers: The Kang Dynasty je novinka, že Destin Daniel Cretton odstoupil z role režiséra.