David Holmes a různí autoři: Ocean´s 12 – soundtrack

25. 1. 2008 - 14:08 | Téma | red

David Holmes a různí autoři: Ocean´s 12 – soundtrack zdroj: tisková zpráva

Paráda! Je zde soundtrack k všeobecně očekávanému filmu – pokračování Ocean´s 11 ( Dannyho parťáci), jednoduše nazvaného Ocean´s 12

Paráda! Je zde soundtrack k všeobecně očekávanému filmu – pokračování Ocean´s 11 (Dannyho parťáci), jednoduše nazvaného Ocean´s 12.

V hudbě k Ocean´s 12 má opět svoje prsty šikula David Holmes, tentokrát je ovšem s radostí strčil ještě hlouběji než minule. Zatímco v jedenáctce se o svůj prostor na cédéčku dělil s řadou starých vypalovaček, tentokrát si ho nechal téměř celý pro sebe (až na pár přehlédnutelných výjimek) ... To samozřejmě není vůbec na škodu, protože už minule se blýsknul svým nadáním vystavět na rockově-tanečních základech precizní skladbu s příjemnou retro náladou (která ostatně k Ocean´s patří) i příchutí místa děje. Fakt, že se dvanáctka odehrává v evropských reáliích, je z jeho hudby nepřeslechnutelný!

Všemi skladbami se prolíná uvolněná atmosféra, typická pro šedesátá léta strávená někde na Riviéře, ovšem spíš z pohledu místního playboye. Je to spíš soundtrack k luxusnímu hotelovému pokoji – prosluněnému a s výhledem na bazén. Celé je to velice cool, ale zároveň to v sobě má takový plíživý erotický náboj, který tím vším polehoučku prostupuje jako cigaretový kouř zaplněným barem.

Jinak snad ani Holmesovu hudbu nejde popsat. Není to žádná tematická kompozice, žádný standardní soundtrack, ale jen zhudebněná atmosféra. Poslechněte si Lifting The Building či 10:35 I Turn off Camera 3 a máte jasno, o čem bude zbylých čtyřicet minut.

Koneckonců největší Holmesova výhoda netkví v tom, že by dokázal vystřihnout motiv jak víno (pravděpodobně to asi nedokáže), ale v dokonalém vystižení dané atmosféry a chuti doby. A není se čemu divit; Holmes má naposloucháno skutečně ohromné množství desek a nakoukané extrémní množství všemožných filmů. Od patnácti let navíc jezdí jako DJ (soul, funk, techno ...), od pětadvaceti skládá (sólovky This Film´s Crap Let´s Slash The Seats; Let´s Get Killed...). Je nad slunce jasný, že tenhle člověk přesně ví co kam patří...

Verdikt: Ttohle musíte mít! Bez debat! A rovnou si k tomu pořiďte i Ocean´s Eleven a Out of Sight...

Hodnocení: 100%

Seznam skladeb:

01. Appuntamento – Ornella Vanoni

02. $165 Million + Interest (into) The Round Up

03. L.S.D. Partie - Roland Vincent

04. Lifting the Building

05. 10: 35 I Turn Off Camera 3

06. Crepuscolo Sul Mare - Piero Umiliani

07. What R We Stealing

08. Faust 72

09. Stealing the Stock (into) Le Renard de Nu

10. 7/29/04 the Day Of

11. Lazy

12. Explosive Corrosive Joseph

13. Yen on a Carouse

14. Real Story

15. Ascension to Virginity - Dave Grusin

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

24. 4. 2024 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Romantická komedie Láska na zakázku představuje první záběry
Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.