Danny Boyle, režisér Milionáře z chatrče se vrací k divadlu

25. 1. 2010 - 23:00 | Téma | red

Danny Boyle, režisér Milionáře z chatrče se vrací k divadlu zdroj: tisková zpráva

Skotský režisér Danny Boyle, držitel Oscara za snímek Milionář z chatrče, se po 15 letech vrací k divadlu. V příští sezóně uvede na scéně londýnského Národního divadla adaptaci slavného románu Mary Shelleyové Frankenstein.

Ředitel divadla Nicholas Hytner oznámil, že Boyle se divadelní režie ujme po 15 letech u filmu. Boyle režíroval v londýnském divadle Royal Court stejně jako v Royal Shakespeare Company do doby, než se v roce 1996 proslavil snímkem Trainspotting.

Boyle natočil např. hororovou sci-fi 28 dní poté, která by mu mohla podle britských kritiků posloužit jako průprava k adaptaci jednoho z nejslavnějších hororů světové literatury. Jeho největším životním úspěchem je ale bezesporu film Milionář z chatrče, oceněný mnoha Oscary.

Podle Hytnera ale Boyle mluvil o přání uvést v divadle Frankensteina už před osmi lety a nyní se k tomu odhodlal. "Řekl, že se vrací k divadlu poté, co ho rozptylovalo 15 let filmování," dodal ředitel divadla, které Boylova Frankensteina uvede buď na podzim, nebo začátkem příštího roku.

Boyle se rozhodl pro novou adaptaci britského dramatika Nicka Deara. Podle Hytnera půjde o "velkou produkci, která bude divadelně i vizuálně velmi ambiciózní".

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

24. 4. 2024 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Romantická komedie Láska na zakázku představuje první záběry
Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.