Další Wanted na obzoru? Místo ohýbání kulek by se ohýbaly nápady

10. 6. 2020 - 10:31 | Novinky | Adam Homola

Další Wanted na obzoru? Místo ohýbání kulek by se ohýbaly nápady zdroj: Universal Pictures

Od původního Wanted nás dělí už víc než dekáda, ale dvojky se nakonec možná přeci jen dočkáme. Jen bude vypadat asi výrazně jinak.

Režisér Timur Bekmambetov teď přišel s nápadem, jak na tenhle unikátní akční spektákl navázat, tak, aby to nepůsobilo jako nastavovaná kaše. Pokud jste první Wanted viděli, možná si pamatujete, že jedním z hlavních taháků filmu bylo ohýbání kulek.

S tím by se tvůrci v případném pokračování nejspíš rozloučili, protože pistole v něm pravděpodobně nebudou. Bekmambetov si prý nedokáže představit, že by moderní zabiják pobíhal po dnešním světě s pistolí v ruce. „Proč by to taky dělal? Používal by drony a pravděpodobně by používal počítačové technologie. Teď už nepotřebujete ohýbat kulky, potřebujete ohýbat nápady,“ řekl režisér v rozhovoru pro Deadline.

Bekmambetov nedávno podepsal smlouvu se studiem Universal na produkci pěti filmů a Wanted 2 by teoreticky mohl být jedním z nich, byť to zatím samozřejmě není oficiální. Případné pokračování by navíc vypadalo nejspíš výrazně jinak, než první díl z roku 2008. Režisér by na něj totiž asi použil novou technologii Screenlife, která s klasickými kamerami a štábem na place nepočítá.

Místo nich využívá POV (Point of View, tedy protagonistův úhel pohledu) a natáčí se skrze mobilní telefony a monitory. Herci tak často ani nemusí být na place s hromadou propriet, komparzistů a velkým štábem, což se v dnešní době koronavirové pandemie hodí. Jen by z toho vzešlo jednoduše hodně jiné pokračování, než jaké by leckdo mohl očekávat.

V prvním Wanted hráli v hlavních rolích James McAvoy, Angelina Jolie a Morgan Freeman a v tuto chvíli je ještě předčasné spekulovat o tom, zda by se někdo z nich mohl vrátit i do dvojky.

zdroj: tisková zpráva

Ukázka na první Wanted.

Zdroje: Deadline

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.
Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Významnou změnou v nadcházejícím filmu Avengers: The Kang Dynasty je novinka, že Destin Daniel Cretton odstoupil z role režiséra.