Další marvelovka dostala stopku, stávka scénáristů zastavila natáčení Thunderbolts

29. 5. 2023 - 10:08 | Novinky | Adam Homola

Další marvelovka dostala stopku, stávka scénáristů zastavila natáčení Thunderbolts zdroj: Foto: Marvel

Natáčení Thunderbolts, chystaného filmu z filmového světa Marvelu, který představí nechvalně proslulé antihrdiny, bylo odloženo kvůli pokračující stávce scénáristů.

Původně mělo natáčení začít v Atlantě, podle zdrojů Deadline a The Hollywood Reporter prý už za pár týdnů. Nyní se ale očekává, že to bude posunuto až do ukončení stávky.

Thunderbolts je tak nejnovější obětí současné stávky amerického sdružení scenáristů, která ovlivnila několik produkcí. Tato odborová organizace, která zastupuje přibližně 11 500 scenáristů podílejících se na různých aspektech filmu, televize a dalších, zahájila stávku na začátku tohoto měsíce kvůli neshodám ohledně odměňování v rozvíjejícím se prostředí, kde převládá streamování. Kromě toho se WGA zasazuje o regulaci používání generativní umělé inteligence v tzv. scénáristických místnostech.

Navzdory stávce prý produkce některých marvelovských projektů pokračuje. Captain America: Nový světový řád (květen 2024), Deadpool 3 (listopad 2024) a Agatha: Coven of Chaos se údajně už natáčí. Vzhledem k provázanosti příběhů filmů a seriálů Marvelu mohou důsledky stávky rezonovat napříč celou sérií, i když se přímo dotýká jen některých projektů.

Premiéra Thunderbolts byla původně naplánována na červenec 2024, ale není jisté, zda zpoždění produkce způsobí změnu tohoto plánu. Každopádně čím déle bude stávka trvat, tím je odklad premiéry a na ní navázané další plány pravděpodobnější.

Film se může pochlubit hvězdným obsazením, které zahrnuje Florence Pugh jako Yelenu Belovou, Sebastiana Stana jako Winter Soldiera, Davida Harboura jako Rudého strážce, Wyatta Russella jako amerického agenta, Hannah John-Kamen jako Ghost, Olgu Kurylenko jako Taskmastera a Julii Louis-Dreyfus jako Valentinu Allegru de Fontaine pod vedením Jakea Schreiera.

Zdroje: Deadline

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

24. 4. 2024 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Romantická komedie Láska na zakázku představuje první záběry
Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.