Co obsahuje DVD Jurský park: Speciální čtyřdisková sběratelská kolekce (Jurassic Park Ultimate Colle

28. 1. 2008 - 14:42 | Téma | red

Co obsahuje DVD Jurský park: Speciální čtyřdisková sběratelská kolekce (Jurassic Park Ultimate Colle zdroj: tisková zpráva

Sběratelská kolekce všech tří dílů Jurského parku je vybavena opravdu solidně, je jen škoda, že Steven Spielberg se osobně v bonusech neangažoval tak, jak by mohl

Sběratelská kolekce všech tří dílů Jurského parku je vybavena opravdu solidně, je jen škoda, že Steven Spielberg se osobně v bonusech neangažoval tak, jak by mohl. Třeba komentářem k filmům apod. Nicméně majitelé obdobné kolekce s Indiana Jonesem vědí, že v jeho případě nejde o nikterak překvapivou skutečnost. Potěšitelným faktem je, že všechny bonusové materiály jsou opatřeny českými titulky.

Technická data o jednotlivých discích

Tato sběratelská edice vyjde v září 2005!

Disk 1: Jurský park

Na prvním disku se spolu s filmem nachází zhruba hodina bonusových materiálů. Samozřejmě nechybí film o filmu Jak se natáčel Jurský park (50:09), jímž nás provede herec James Earl Jones. Dále je zde autentický videozáznam diskuse Spielberga a jeho spolupracovníků, kde jim sděluje svou tvůrčí vizi - Přípravy na natáčení (6:16). Bonusy pokračují Vyhledáváním lokací (1:57), Ruchy (1:23), Animovaným scénářem Phila Tippeta (3:00), kde je scéna s raptory v kuchyni zkusmo provedena jen pomocí loutek. Nechybí ani kreslený scénář, fotografie z produkce filmu, skicy & koncepty, nezbytné upoutávky na Jurský park 1 – 3, obrázková encyklopedie dinosaurů a geneze filmu v textové podobě.

Podrobnější informace o obsahu tohoto disku

Disk 2: Jurský park: Ztracený svět

Druhý disk opět obsahuje dokument o natáčení (53:10) a rovněž se můžeme podívat na některé vystřižené scény (7:07). K ruce je nám i malá encyklopedie dinosaurů se základními informacemi o druzích, s nimiž se ve Ztraceném světě setkáme. Běžné jsou poznámky k výrobě filmu a profily herců a tvůrců, jakož i trailery. DVD je doslova nadupané fotodokumentací. Můžeme si prohlédnou tematické ilustrace a kresby, zmenšené modely budov, zvířat, fotky výtvarníků z ILM při práci na mechanických modelech a u počítačů, fotky z vlastního natáčení či marketingové předměty, jako plakáty (i ty nepoužité) nebo hračky. Zajímavých je i jedenáct scén prezentovaných pomocí originálního kresleného scénáře.

Podrobnější informace o obsahu tohoto disku

Disk 3: Jurský park III

Běžný film o filmu (22:44) je doplněn kratším dokumentem Noví dinosauři z Jurského Parku III (7:51) - povídáním o tom, jak tvůrci v posledním pokračování uplatnili aktuální vědecké poznatky a přidali pár druhů dinosaurů. Následuje Prohlídka studia Stana Winstona (3:11), kde vznikaly animatronické modely, Na návštěvě u Industrial Light & Magic (20:10) se zase dozvíme, jak to bylo s počítačovými dinosaury. Nahlédnutí do skutečných vykopávek zprostředkuje Montana: hledání nových dinosaurů (4:18). Výčet uzavírají nepříliš zajímavý Dokument o natáčení (6:38), Srovnání kresleného scénáře a dokončeného filmu (8:00), upoutávky, fotografie & plakáty a konečně počítačem renderovaný přehled druhů dinosaurů. Vlastní film obsahuje zvukovou stopu s komentářem některých členů týmu zodpovědného za vizuální efekty.

Podrobnější informace o obsahu tohoto disku

Disk 4: Jak vznikal Jurský park

Čtvrtý, čistě bonusový disk je rozdělen na tři části – každá z nich je věnována odpovídajícímu dílu Jurského parku. První obsahuje krátký dokument o natáčení (4:47), poměrně fádní dokument Steven Spielberg režíruje (9:04), jenž prakticky nic nedokumentuje, storyboard s nahrubo animovaným útokem tyranosaura (7:26) a dokument o hurikánu na Kauai (2:06), který na ostrov udeřil předposlední natáčecí den. Jurský park: před a po vizuálních efektech (6:00) pak představuje velmi zajímavou ukázku skládání trikového záběru z jednotlivých prvků a vrstev.

Druhá část obsahuje dokument o natáčení (13:16), rozhovor s autorem scénáře a románové předlohy Michaelem Crichtonem (15:00), dokument Ztracený svět: před a po vizuálních efektech (20:43) a kratičkou animátorskou legrácku Industrial Light & Music děkuje Stevenu Spielbergovi (1:38).

Ve třetí části najdeme Jurský park III: Speciální efekty (10:28), dokument zaměřený na modely Stana Winstona (přes použití počítačové techniky se jim filmaři nevyhnuli), velmi zajímavé Zvuky Jurského parku III (13:33), Prezentaci Industrial Light & Magic Press (10:11) a ukázku výtvarných návrhů Výprava Jurského parku III (7:54). Úplně nakonec se nám ještě představí atrakce v zábavním parku studia Universal Jurassic Park: The Ride.

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

24. 4. 2024 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Romantická komedie Láska na zakázku představuje první záběry
Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.