Co dělají hvězdy filmového nebe 05

12. 1. 2004 - 20:01 | Téma | red

Co dělají hvězdy filmového nebe 05 Placeholder | zdroj: tisková zpráva

Malé aktuální profily Jamese Camerona, Jennifer Connellyové a Paula Bettanyho... James Cameron se po veleúspěšném Titanicu (1997) na několik let režijně odmlčel a vedle již uvedeného dokumentu Expedition: Bismarck o průzkumu vraku svého času největší chlouby námořnictva Třetí říše natočil ještě jeden, tematicky velmi podobný, snímek

Hvezdy_film_Cameron
James Cameron se po veleúspěšném Titanicu (1997) na několik let režijně odmlčel a vedle již uvedeného dokumentu Expedition: Bismarck o průzkumu vraku svého času největší chlouby námořnictva Třetí říše natočil ještě jeden, tematicky velmi podobný, snímek. Znovu se totiž v miniponorkách vrátil zpět do hlubin k vraku Titanicu, aby zde mimo jiné natočil pro kina IMAX trojrozměrný dokument Ghosts of the Abyss. V lednu příštího roku by se Cameron měl pustit do režie dlouhometrážního hraného filmu. O tomto utajovaném projektu je známo málo. V mnoha ohledech má být novátorský - natočen a promítán trojrozměrně, řada postav má vzniknout kompletně počítačovou animací. Další Cameronovou režií bude adaptace japonského manga comicsu Battle Angel Alita od Jukita Kišira. Hrdinkou Alita - cyborg s podobou malého děvčete, který se po mnohaleté hibernaci probouzí do světa drog a zločinu a vydá se pátrat po své minulosti. Již nyní Cameron počítá s tím, že se nepůjde pouze o jediný snímek, ale o několikadílnou sérii filmů.

Cameron by se měl podílet na pátém dílu ze série Vetřelců, avšak pouze jako autor scénáře a producent. Spekuluje se, že do režijního křesla snad usedne Ridley Scott, autor prvního z Vetřelců. Návratem ke kořenům by měl být i styl, ve kterém má být film natočen - Cameron se zde chce vrátit k žánru psychologického hororu na úkor výpravnosti a akčnosti. Také u připravovaného filmu Ramses the Damned, další z filmových adaptací upírských knih Anne Riceové (Interview s upírem, Královna prokletých), by měl být Cameron podepsán coby scénárista a producent. Naopak Pravdivé lži 2, jejichž první klapka byla na spadnutí, nejspíš v nejbližší době nevzniknou. Důvodem jsou události 11. září a následná nechuť Hollywoodu ke komediím o terorismu.

Hvezdy_film_Connelly
Jennifer Connellyová, která je držitelkou Oscara za Čistou duši, se v našich kinech již 10. července objeví ve filmu The Hulk. Jedná se o zpracování slavné comicsové předlohy The Incredible Hulk Stana Leeho (autor Spider-Mana či X-Men). Comics je jakousi novodobou variací na příběh doktora Jekylla a vypráví o vědci, který se po nehodě v laboratoři mění ve chvílích vzteku v neuvěřitelně silné zelené monstrum. Toho si zahraje Eric Bana (Černý jestřáb sestřelen) a Connellyová se představí v roli kolegyně a zároveň objekt milostného zájmu hlavního hrdiny. Režisérem filmu s rozpočtem přes 100 milionů dolarů je Ang Lee (Tygr a drak). Již nyní, několik měsíců před premiérou, producenti uvažují o případných pokračováních, do nich počítají i s Connellyovou, která se v nich měla proměnit v bytost velmi podobnou Hulkovi, takzvanou She-Hulk. V právě natáčeném filmu House of Sand and Fog pak Connellyová svede souboj o dům svých snů s íránským emigrantem v podání Bena Kingsleyho. Film, který je autorským debutem Vadima Perelmana, vzniká podle románu Andre Dubuse III. a již nyní je považován za jednoho z horkých oscarových kandidátů. Herečka je snoubenkou Paula Bettanyho.

Hvezdy_film_Bettany
Paul Bettany (hrál ve filmech Příběh rytíře, Čistá duše), dvaatřicetiletý britský herec, jehož kariéra je na prudkém vzestupu, se v nejbližší době objeví hned v několika zajímavých snímcích. V dokončované novince Larse Von Triera Dogville je partnerem Nicole Kidmanové a Stellanu Skarsgaardovi. Film vypráví o ženě na útěku a je zasazen do malého města ve Skalistých horách 30. let a především jeho výtvarné řešení má být značně netradiční. Tradičnější formu má mít velkorozpočtový dobrodružný film Master and Commander: The Far Side of the World podle románů Patricka O‘Briana. Vypráví příběhy britské válečné lodi, jejího kapitána a lodního chirurga (hraje ho Bettany) v období napoleonských válek. Režie byla svěřena Peteru Weirovi (Svěděk, Truman Show), role kapitána Russellu Croweovi. V historickém dramatu The Reckoning odehrávajícím se v Anglii 14. století hraje Bettany prchajícího kněze, který se spojí s hereckou společností vedenou Willemem Dafoem a se svými novými společníky se rozhodne pomoci ženě odsouzené k smrti. V komedii z tenisového prostředí Wimbledon pak bude Bettanyho partnerkou Kirsten Dunstová; snímek režiséra Richarda Loncrainea (Richard III) vypráví o milostném vztahu mezi průměrným postarším hráčem a mladou talentovanou tenistkou v průběhu nejslavnějšího tenisového turnaje světa.

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.
Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Významnou změnou v nadcházejícím filmu Avengers: The Kang Dynasty je novinka, že Destin Daniel Cretton odstoupil z role režiséra.